En bra dag!

Har haft en riktigt bra skoldag i dag. Allt vi har haft har varit intressant så tiden har bara flygit i väg. På morgonen började vi med 4 timmar fysiologi och anatomi, där vi bland annat behandlade olika typer av vävnad med mera och efter det 4 timmar cellbiologi där vi bland annat pratade om cancer. Mycket intressant! Nu efter skolan har jag planerat kvällens gympass. Kan tyvärr fara till gymmet först halv 9 tiden eftersom de inte har alla redskap jag behöver i salen och grupptimmarna tar först slut 9 tiden och i den salen där grupptimmarna hålls är en del redskap jag behöver. Sååå störande! Gymmet kommer säkert också vara helt full proppat så litet som det är...Vill till sportsgym! Nååh, ännu några månader så får jag återförenas med sportsgym. Före gymmet ska jag läsa på matteprov och cellbiologiprov. Pusspuss!

310112

Skola idag 08.15-16.00. Hmm...jaa och nu är det bara 3 dagar kvar så får jag åka hem till Vasa. Hallelujah!! Ha en bra dag alla, för det ska jag ha. Pusshej!

Kukkuuu!

Hejhaloo! Efter skolan har jag kollat in semesterresor och kollat  igenom några bloggar. Var just och läste Blondinbellas blogg och alla kommentarer hon fått på grund av bilderna hon lagt upp där hon står i bikini. Förstår mig inte på hur folk orkar bry sig och skriva en massa elaka kommentarer och då menar jag verkligen ELAKA. Fattar inte hur någon ens täks skriva något så elakt?! Sedan blir det ordkrig mellan de som kommenterar när någon säger att hon är snygg och när någon säger att hon är ful och fet. Bara för att hon sätter upp fina semester bilder ska alla kommentera hennes kropp. Sååå löjligt. Jag undrar hur de som kommenterar ser ut när de vågar slänga fram något så elakt. Tydligen är de "perfekta". Jaajaaa, hon hade i alla fall fått många fina kommentarer också :)
Har inget annat att skriva om...ikväll ska jag läsa på matteprov...och tyyp...inget annat. KUUL! Love my life.
Ta mig till varmare breddgrader. Resefeber! Bilden är från då vi var till Spanien Italien med fotbollslaget. Saknar.

Happy days!!

Skola idag från 09.15-16.00. Hade tänkt dra till gymmet efter skolan meeeen nu är jag förkyld. Stockad näsa och slem i halsen. Känner mig allmänt degig. Wonderful!

BLÄ!

Godkväll! Jag har suttit på datorn hela kvällen och skrivit på olika uppgifter och grupparbeten, så nu är mina fingrar IS. Jag har suttit vid skrivbordet framför fönstert i mitt rum och det drar så in i...Dessutom suger batteriet här också så jag får sitta med sockor, tofflor, kalsonger, mjukisbyxor, tröja, huppare, mössa och en filt. Man borde ju också ha handskar på sig men då går det inte att skriva. Neee, får nå fel snart. Hatar, hatar, hatar dom här äckliga och dåliga lägenheterna här. Vill heeeeeem. Har sån grym hemlängtan. Okej, det vet ni redan att jag har. Måste bara skriva av mig. Bäst att sluta skriva och krypa under täcket. Natinati!
En mycket PLUTTIG Ia!

En fin vinterdag


290112

Idag har vi varit med Sara på en promenad och fotograferat. Bilderna blev så fina när vi har sjukt fint väder här idag. Solen skiner och träderna är övertäckta med frost. Så härligt! Bilderna kommer upp ikväll. Nu ska jag värma mina frysna tår och dricka te. Senare idag hade vi tänkt gå med Sandra och Milla för att se på damernas handbollsmatch. Får se om det blir av.

Det är mänskligt att fela. Men gudomligt att förlåta.


Kvällste!

Dricker min sista tekopp för dagen och tycker att den här dagen har varit jätte onödig. Känns som om man inte fått gjort något fast man ändå fått ganska mycket gjort. Jag är väll bara rastlös. Dessutom har jag varit hungrig hela dagen fast jag ätit den mängd som jag brukar äta. Nu de senaste två timmarna har jag varit godissnål men när jag var till butiken tidigare idag och tänkte köpa något smått och gott så minns jag inte koden till kortet. Så typiskt! Det var nog inte meningen att jag skulle köpa godis idag. Längtar till nästa veckas fredag då jag åker hem till VASAAAAAA, jeeejejee! Jag saknar varenda lilla kotte som står mig nära. Puss på er!

Vilodag

Sitter framför datorn och myser i min nya huppare. Idag ska jag inte göra ett dugg som har med träning att göra. Mina ben är döda efter gårdagens benpass. Tänkte göra några skoluppgifer som ska vara inlämnade nästa månad som jag inte vill göra på sportlovet så ska göra dom nu i helgen. Jag ska också smaska i mig mycket gotta och titta på film. Skönt!

På en annan mental nivå?

För några dagar sedan satte vi med mina vänner från klassen runt matbordet och jag var aningen energisk och gjorde töntiga saker och sånt och då sade min kompis att jag är på en annan mental nivå, hahah. Kanske det stämmer? :D Man kan väll tycka det när jag är som jag är. Nee, men man måste väll bjuda på sig själv? Jag är väll lite "kocko" ibland, och speciellt när jag är trött i huvudet men endå har massa energi. Plus att jag är lite kocko lyckas jag också ha sönder en massa saker och det mesta går inte riktigt som planerat. När något går åt skogen eller jag har sönder något och om det är Oscars slutar det med att jag ligger och gapskrattar. Så klart blir Oscar kanske lite sur först men sedan då jag ligger och skrattar så jag nästan dör börjar han också skratta. Det är så typiskt att det jag oftast har sönder är Oscars...Stackarin!
När jag ringer och berättar åt mamma vad jag någongång lyckats med eller haft sönder, och det slutat med att både jag och Oscar skrattat åt det hela, brukar mamma säga att Oscar inte kommer ha ett tråkigt liv med mig. Kanske det kan stämma? :D Jaaajaa, blev en text om ingenting men har inte så mycket annat att skriva om när man bara gör samma saker om och om igen varje dag här i Karis.
Bästa Oscar och hans lilla energiska kocko köttbulle!

Smile!

Hemkommen från gymmet. Körde ett benpass och armpass. Det var så skönt att vara på gymmet eftersom det var bara jag plus två andra där. Annars brukar det vara ganska mycket folk där och då kan man typ inte göra någonting där eftersom det är sååååå litet och det finns inte tillräckligt med utrustning. Nu ska jag ta en varm dusch och sedan ville Sara hitta på något, vad det blir har jag ingen aning om men ha en bra fredagkväll, pusshej!

Vill hem!!

Saknar mitt hem och älsklingen min. Skulle ha lust att åka hem till Vasa och städa hela lägenheten från topp till tå, för jag vet att det ligger en massa damm överallt eller jag kan gissa att det gör det och det stöööööör mig helt sjukt mycket (fast jag är här i Karis)...Efter en heldag av städning skulle jag sedan vilja slänga mig på soffan med älsklingen och bara mysa och se en kul film. Det där skulle jag vilja göra idag men tyvärr är jag fast här.
Nu ska jag göra någonting så jag inte får alldeles för stor hemlängtan när jag tänker på alla nära och kära hemma i Vasa. Heipparalla!

En gång här i Karis

...var vi ute och lekte med snön. Sånt här gör vi som bor på internatet och har tråkigt. Vår gård består av flera fina snöskulpturer bland annat en känguru, mumin och pokemon.
Pokemooon
Sara, som mest rullade i snön
Min köttbulle var ledsen
Sandra med kängurun och kängurubebisen
Tönt Ia och hennes mästerverk

Wihuu :)

60 minuters löpning blev 90 minuter, det var inte dåligt. Och jaaaa, nu är jag på mycket bättre humör. Träning hjälper alltid! Så om ni har haft en dålig dag eller annars är på dåligt humör far till gymmet, ta en promenad eller far på en springtur. Nu ska jag tänja och sedan gå och lägga mig. Tidig väckning imorgon, 06.00.

Alla har vi dåliga dagar

Så glad som på bilden under har jag varit idag. Jag hoppas det blir bättre efter en länk. Jobbigt att vara på dåligt humör. Såå nu kör vi en timmes löpning. Tjohopp!

Trötttiiis

Idag har jag skola från 08.15-14.45 och jag är sååå trött. Skulle bara vilja gå tillbaka och sova men sånt gör inte jag. Upp och hoppa och till skolan. Ha en bra dag, bajbaj!
Såhär ser vi ut idag. Randigt it is.

250112

Huh, pratade just 40min med mamma och pappa. Vi pratade om olika utbildningar och framtidsplaner. Alltid skönt att prata om dom med mamma och pappa eftersom de stöder mig i allt. Nu har jag plan A och om det inte blir av har jag plan B och om den inte blir av har jag plan C som definitivt blir av om de andra inte blir av. Sedan har jag hur många andra planer som helst men man kan ju inte göra allt på samma gång, tyvärr...Så de får vänta i ett antal år ännu. Allt handlar om prioritering, vilket jag har jätte svårt med. Jag vill ju prioritera allt men det finns allt för lite tid för allting! Svårt det där.
Bästaste bästa mamma och pappa! <3

Rubrik


Till Kitty!

Här är receptet du frågat efter! ;)
Det du behöver är:
  • 400g champinjoner
  • En lök
  • 100g tuorejuusto (kom inte på namnet på finska), vilken smak man vill. Jag hade naturell. Och man behöver inte ha det med om man inte vill.
  • 3dl grädde (matlagningsgrädde går också bra)
  • + kryddor
Först skär man löken och champinjonerna och sedan steker man dem. Efter att man stekt allt häller man dom i en kastrull och tillsätter 8 liter vatten och 3dl grädde. Låt koka i 10-15min. Tillsätt sedan de kryddor du vill ha. Jag lagade lite allt möjligt typ citron/lime, paprika, chili, peppar och salt. Sedan mixade jag allt och tillsatt tuorejuusto till sist. Om man inte gillar detta recept finns det måååånga mååånga andra på google.

I stort behov av förändring

Usch, vad jag har lejdon av mitt hår. Det har en så tråkig färg nu. Har bestämt mig för att färga håret mörk rött senast på sportlovet. Vill ha en förändring och nu tänker jag strunta i hur nött håret blir efter avfärgning och blahiblaha. Jag menar att mitt hår är i så bra skick att det kan ju inte förstöras helt efter att man avfärgat det och sånt? Tänk på dom som bleker sitt hår hela tiden eller vad dom nu gör med sitt blonda hår...Kan ju inte heller vara bra. Så nu ska jag strunta i hur håret kommer att må. Och tur växer det ju nytt hår hela tiden! Åååh, vill få det gjort nuu! Hoppas ingen övertalar mig att inte färga det...De va de som jag hade på hjärtat ikväll. Men nuuuu mera fysik läsning och sedan natten. Heipppaa!

Bodycombat

Skoldagen är över och den gick ovanligt snabbt. Ska snart stoppa i mig lite mat och sedan dra till gymmet på bodycombat med Milla. Det ska bli riktigt kul eftersom det är så länge sedan förra passet. Efter gymmet ska jag läsa på kemi och matte. BAJBAJ!

Tingeling

Skola idag från 09.00-16.00. Kicka i gång morgonen med en timmes PW med Sara. Bra vi! Nu bär det av till skolan. Ha en bra dag alla! Pusshej!

Hej mitt vinterland!

Inte mycket bloggande idag. Jag har varit i skolan, promenerat till Sisuhallen, varit via några butiker, läst kemi, pratat i telefon och så slutade jag dagen med en kort länk och en jätte varm och härlig dusch. Nu ska jag läsa och småningom gå och sova.

Så fint vi har det här i Karis med mycket snö! Man vill ju bara vara ute och njuta!

230112

Godmorgon! I morse vaknade jag igen inte till väckarklockan?! Hatarhatarhatar. Så jag vaknade klockan 08.20 i panik. Jag gillar inte när jag planerat något och sedan blir det inte som jag planerat. Dags att köpa en väckarklocka som man definitivt vaknar till? Ska ta en runda på stan idag och se ifall om jag hittar en billig och bra väckarklocka.
Pratade med Oscar tidigt i morse också och han är så sjuk. Tycker så synd om honom. Gulligt när han blir världens ynkligaste när han är sjuk. Jag skulle vilja vara hemma och ta hand om honom men tyvärr är jag här...Inte skulle man själv heller vilja vara ensam när man är jätte sjuk. Krya på dej kramar till Oscar! Nu ska jag inte sitta framför datorn mer. Pusshej!

Slö dag

Tycker denhär dagen har varit slö. Beror väll på att man inte tränat och inte gjort speciellt mycket. Jag fick i alla fall en inlämningsuppgift gjort som jag kämpat med hela helgen, skönt! Men nu ska jag bädda mig ner i sängen och läsa en bok och sedan ta natten. Gonatt!

220112

Hejhaloo! Idag hade jag ofrivillig sovmorgon till klockan 09.20. Jag hade väckarklcokan på 07.00 men tydligen har jag stängt av den i sömnen? Det var väll ändå bra med sovmorgon eftersom jag var så tött igår. När jag vaknade for jag på en promenad, vilket slutade med ett sträckt lår?! Jag blir sååå arg! Tur sträckte jag inte den riktigt ordentligt så bara jag vilar nu i några dagar så borde det gå om. Nu ska jag göra klart en inlämningsuppgift och börja på en annan uppgift. Får se vad man annat hittar på idag. Skulle helst inte vilja sitta farmför datorn hela dagen.

Före jag dör

Igår när jag var på en länk kom jag på en sak som jag ska ha gjort före jag dör. Och det är att genomföra ett triathlon på Ironman-distansen. Jepp! Kalla mig galen eller vad ni vill men det ska jag ha gjort. För de som inte vet hur långt Ironman-distansen är så är det 3860 m simning, 180 km cykling och 42,2 km löpning. Hur coolt skulle det inte vara att genomföra den?! Gillar att pressa mitt psyke och kropp lite extra så Ironman skulle inte vara ett dåligt mål i framtiden.

Lördag

Gårdagen började inte som den skulle. Hade planer på att laga goda proteinplättar till lunch meeeen när jag skulle steka dom brände de fast hela tiden. Sedan provade jag en annan stekpanna men den var lika dålig, så då brände det fast igen. Jag fick nog efter två försök och sket i allt. Hatar vår stekpanna här. Den är så dålig. Men nästa gång ska jag springa och låna Sandras stekpanna. Så kanske jag försöker idag igen.
'
Senare lagade jag och Sara champinjonsoppa och den blev lyckad, som tur! Jag lagade på samma gång en räkröra och den blev faktiskt helt okej. Tyvärr är nog S-markets räkröra mycket godare men den kostar skjortan.
Känns som att jag inte gjorde något annat igår än var i skolan och lagade mat. Sedan var jag ju också på en härlig länk.

Bad day

Jepp, har en dålig dag idag. Vi håller på att se på Pearl Harbor med Sara men tog en liiten paus nu. Jag tänkte fara ut och springa tills jag inte orkar springa eller tänka mer. Så det blir väll en länk på åtminstone en timme, två eller kanske tre? Vem vet...Måste sluta skriva nu så jag inte skriver något jag senare ångrar. BAJBAJ!

200112

Nu blir det skola från 17.00-21.00, jippikajej!

I paketet

Igår var jag ju och hämtade ut ett paket och det här är en del av innehållet. En megafin huppare från Hollister och snyggaste Guess armbandet. Tack tack jätte mycket, Lisa! Sedan sickade mamma också mina rosa gummistövlar. Wiie!

Godmorgon solstrålar!

Tänk att det redan är fredag?! Veckorna här går fort när man har mycket att göra. Idag har vi skola på kvällen så nu på dagen tänkte jag städa igen. Har blivit otroligt pedant här...Sedan ska jag skriva på en inlämningsuppgift och mer än det hinner jag knappast göra. Pusshej!

Post

Idag har jag hämtat ut paketet som mamma har skickat åt mig plus ett annat med en bok i. Innehållet får ni se senare. Glad blev jag!

Wiie!

Fick just höra bra nyheter av Oscar. Blev så glad så jag fällde några tårar, tror jag blev gladare än han! :D Jag är så stolt över Oscar. Får bara hoppas på att allt går som planerat. Jejjeee! Puss älsklingen!

Snöyra

Startade morgonen med en PW/promenad i snöyran. Det var så mycket snö på marken så det gick jätte tröögt men det gick ändå bra. Njöt som aldrig förr. Är så glad att det äntligen har kommit lite mera snö. Nu får vi bara hoppas på att det inte smälter bort. Blev så glad när jag såg all snö så jag blev som ett litet barn och var tvungen att göra en lite snöängel i parken. Sedan funderade jag var min kompis var? Alla är så lata och tråkiga så ingen vill ju komma ut och leka i snön. Någon frivillig? :D Nee, men ska se ifall Sara vill hänga på senare idag om vi hinner.
Efter promenaden var det dags för frukost. Kallar skolans frukost för lyxfrukost eftersom man har så mycket att välja på och det är alltid lika gott. Aldrig att man skulle orka laga gröt, smörgås och ägg om man var tvungen att laga sin egen frukost. På helgarna när man måste laga sin egen mat här så blir det alltid typ en fjuttig yoghurt till frukost. Så är det när man är lat.

Dagens träning

Ikväll bestämde jag mig för att köra ett backträningspass. Började med uppvärmning i 20min efter det 10x100m spurt upp för en backe. Sprang mellan 80-90% av maxfarten men dom sista sprang jag så snabbt som jag bara kunde (tänkte spy efter sista spurten, usch). Avslutade med 20min löpning i lugn takt. Nu ska jag dricka te och läsa en tidning och sedan blir det att gå och sova. Är så trött och slut i kroppen så jag kommer sova som en stock. Natinati!

Naminami!

Dagens mellanmål. Orkade inte gå till skolan för att äta mellanmål så fixade ihop eget. Gottinamnam! Bara att jag inte gillade gojibären som mamma övertalade mig att äta. Tvingade i mig några i alla fall och lämnade resten. Dom är ju sååå nyttiga. Dessutom blandade jag i alldeles för mycket av dom. Bara man blir van med dom så kanske man börjar gilla dom senare.

!


180112

Uppe med tuppen. Tänkte jag skulle ha sovit liite längre idag ända till klockan 08.00 meeen typiskt nog började byggkarana renovera lägenheten under oss såå fick iallafall sovmorgon till klockan 07.30, jeeij...Skolan börjar 09.15 och jag är lite osäker ännu när vi slutar men senast 14.00. Så skönt med lite kortare dag. Resten av dagen kommer jag troligen sitta framför datorn med skoluppgifter. Pusshej!

DÖR!

Min vän Cecilia som är lika sko freak som jag har nu hittat några skor som skulle passa till mig. Gissa om jag dog lite när jag såg dessa?! Jag vill ju ha varenda par. Kanske Oscar vill köpa ett par till mig som alla <3-dag present..? Eller så inte...Haha! Ceskiiii, du skulle inte fått visa dom till mig! ;)

Wihuu!

Nu är skoldagen slut och tenten är skriven, happyyy! Bara att tenten gick käpprätt åt helvete, så skratträtande! Tur alla andra också tyckte tenten var löijligt svår. Hade presentation i cellbiologi idag också så nu har jag 2 saker mindre på min to do list. Så j*vla skönt! Nu har jag typ 3 saker kvar och dom ska vara gjorda så snabbt som möjligt...Tyvärr är det inga korta uppgifter, men så är det. En av dom borde jag skicka in i kväll men min vän har fått dåliga nyheter så tänkte jag skulle vara med henne istället så hon slipper tänka på det. That´s what friends are for. Ha de gött!

Batman och en sur Ia

Nu har jag lejdon och är sur. För mycket är för mycket. Vissa stressar mera vissa mindre. Tyvärr hör jag till dom som stressar för det minsta lilla. Kan ju trösta mig med att jag inte är den enda som har panik över hur mycket man har att göra under våren och inträdesproven man ska läsa till. Ska försöka ta en dag i taget. Lättare blir det ju inte när någon klagar på en. Jaaja, ska fortsätta läsa nuu...

160112

Idag
  • Tentläsning
  • Skola 12.30-16.00
  • Grupparbete
  • Länk
  • Tentläsning

GRATTIS ÄLSKLING!

Idag fyller bästaste Jannika 20 år! Hoppas du har en bra födelsedag! PUSS!

150112

Godkväll! Har läst hela dagen och avslutade kvällen med en film. Nu ska jag dricka sista tekoppen för idag och laga allting färdigt tills i morgon. Skolan börjar först 12.30 men jag ska hinna göra en del saker före det, så gonatt!
'

Hejhaloo!

Har just stoppat i mig mega god spagetti och köttfärssås som jag lagade igår. Nu ska jag fortsätta med att läsa på en tent som vi har på tisdag som jag måste få godkänt i. Så jag kommer sitta framför en massa papper hela dagen och kvällen och försöka förstå mig på människans genetik som inte alla gånger är så lätt. Lycka till, till mig!

Gråtgråtgråt!

Har just sett färdigt The Notebook med Sara och Martta. Gissa om vi har lipat? :D Heeela filmen igenom typ. Den är sååå bra men ändå sååå sorlig. Så skönt att få "gråta av sig" i mellanåt genom en film eller bara annars. Att gråta hjälper mot allt typ...Eller i alla fall lättar om man har det jobbigt. Nu ska Martta forsätta till grannarna för lite förfest och sedan drar dom ut och dansar. Men Ia ska vara en duktig studerande och sitta hemma så hon orkar stiga upp tidigt i morgon!
Nu ska vi ännu dra med Sara på en kvällspromenad i brist på annat. Så ha en trevlig kväll alla fyllon! Pusspuss!

Tittidii!

Ligger i sängen och borde börja göra något före skolan börjar. Idag har jag skola från 09.00-12.30. Efter det ska jag till gymmet och sedan ska jag jobba på olika projekt, inlämningsuppgifter och sedan borde jag också läsa ut fysik 1. Men på kvällen blir det film och mys med Sara och Martta. Jag måste komma ihåg att fara och köpa lördagskarkkiii till kvällen, gottinamnam. Det är min dag det då, pusshej!
Förresten, har hört att det har kommit massor med snö i Vasa. Tycker ni sku kuna skicka hit liite snö också!!

Nike

Ett par two in one löparshorts! Bäst! Älskar färgerna på dom också. Jag tycker Nike har dom skönaste löparshortsen så dessa blir nog en av mina favoriter. Blir väll att springa Stockholm marathon i dom också, jeejee. Jag måste nog dra till gymmet i morgon så jag får prova och använda dom. Att man kan bli såååå glad för ett par nya träningsshorts. Happyyy!

JEEJEEE!

Efter en 120min länk, lunch och fysikläsning ska jag fara till skolan för några matte och ekologi timmar. Sista timmen slutar 19.45 och då kommer jag vara tröttaste i världen eftersom jag redan är trött. Jag fick ett litet litet paket idag med ett par super snygga och bra shorts. Visar shortsen ikväll för nu fick jag bråttom! Pusshej!

Godmorgon!

Vaknade 07.15 och drog till skolan för lite morgonmål med Martta. Ska snart fara ut på en skön länk medan det ännu är minusgrader. Huippu start på dagen. Pusshej!

Tröttis!

Efter en lång dag och man är trött är det skönt att gå och lägga sig. Imorgon blir det tidig väckning igen, fast skolan börjar först klockan 14.00. Tänkte dra på en lååååång länk redan från morgonen. Funderar på en 120min runda men får se hur jag orkar. Natinati!

<3

Ååh, vad jag saknar min söötklimp!

120112

Haloo! Min dag började inte riktigt som jag planerat eftersom jag försovde mig men tack vare Martta blev jag inte försenad till timmen, huh. Finns nog positiva saker med att bo i boxlägenhet också. Idag har jag haft skola då, från 08.15-14.45 och efter det for vi med Sara till butiken igen för att köpa mat och annat smått till helgen. Resten av dagen ska jag plugggaaa, surprise surprise! Klockan 19.30 tar jag paus i läsandet och drar till gymmet på bodypump. Pusspuss!

110112

Hej! Har just varit med Sara på en promenad/powerwalk och det var faktikst riktigt kul i det här skit vädret. När man är två blir allt mycket roligare. Lite blöta om sockorna blev vi men det var allt. Nu ska jag och äta middag och sedan blir det att göra lite biokemi och cellbiologi uppgifter hela kvällen, jihuu! Pusshej!

Karis, Finlands regnigaste stad!

Det regnar igen. Alltid ska det klagas på vädret oavsett om det är bra eller dåligt. Men hellre vill jag ha flera flera minusgrader och flera meter snö än regn och slask. Man får väll vara glad över att det ens var några dagar minusgrader. En dag som idag skulle jag vilja ha mina gummistövlar. Kanske mamma och pappa vill skicka dom till mig? För det är knappast sista dagen det kommer att regna här.
KAKKA VÄDER!

Gymmet

Snart ska jag på bodypump och det ska bli så kul när det är en månad sedan jag varit på timmen sist. Efter det blir det en kort kort länk med Sara. Ikväll ska jag börja gå igenom alla anteckningar vi gjort i kemi och räkna.

En jätte glad Ia!

Hejhalooo! Idag har jag varit jätte trött hela dagen. Somnade några gånger på timmarna fast jag försökte hålla upp ögonen och lyssna på läraren. Tur Sara knuffade i mig emellanåt. Men på sista timmen fick jag ett trevligt samtal av min förra arbetsgivare och där for min trötthet. Hon frågade om jag vill komma och sommarjobba denhär sommaren igen. Eftersom jag inte hunnit söka ordentligt efter sommarjobb och skulle knappast hinna göra det heller när jag är i Karis var jag ju tvungen att ta emot arbetsplatsen. Men det gjorde jag mer än gärna. Jag trivdes så bra där förra sommaren med bästa arbetskompisarna. Så skönt att redan ha ett sommarjobb fixat. Och lyxigt att bli erbjuden ett sommarjobb! HAPPYHAPPY!

Tummen upp för det!

Kukkuuu!

Skola idag 08.15-16.00. Bloggar mer efter det. Pusshej!

Patte

Nu är mamma och pappa "fria" från alla barn för idag åkte min tvillingbror in i milin. En sak är jag säker på att mamma ändå kommer att laga mat till fem personer (+ att hon ALLTID lagar lite exta) när hon bara borde laga till henne och pappa. Så vill ni ha god mat så är det bara att fara till mamma och pappa :D Väntar på att få höra hur Patte har det där, hehe. Får se när jag nästa gång ser honom eftersom vi knappast kommer vara hemma samtidigt. Men så är det då. Han kommer ju ändå bara vara där i ett halvår. Men nu ska jag fortsätta planera. Bajbaj!
Patte och den jobbiga syrran som alltid vill kramas...Och ja så är det alltid, jag vill krama honom men han vill inte krama mig, buhuu. Men det finns gånger där jag får min vilja igenom= glad Ia!

090112

Såhär ser min dag ut:
  • Powerwalk
  • Skola 09.15-14.45
  • Till butiken och handla
  • Planera ett träningsschema och ett lässchema
  • Länk/gym
  • Läsa

Tillbaka i Karis

Okej, nu lovar jag att inte köpa kläder förrän jag sålt några klädesplagg och inte skor för den delen heller. Ska försöka hålla mig ända tills juni då jag far till Sverige. Jag kom just till Karis och när jag kollade i klädskåpet hade jag glömt bort hur mycket kläder jag hade här. Helt onödigt att jag släpat en stor jävla tung väska full med kläder när jag skulle klara mig hur bra som helst med dom jag har här. Jaja, kan ju inte göra så mycket åt saken nu. Tågresan var aningen jobbig men det var väll för att man stressade över alla väskor man var tvungen att bära på. Det är ändå skönt att vara tillbaka i Karis då man får rutinerna tillbaka. Nu ska jag fortsätta packa upp väskorna och dricka te. Imorgon börjar skolan först klockan 09.15 så ska hinna med en powerwalk före det. Pusshej!

Födelsedagsbarn

Idag fyller fina Jannike 20 år! GRATTIS vännen! <3

Packa, packa, packa


Så liten och söt!

Igår var vi till Oscras mamma en stund för de hade köpt en jätte gulli kisse. Katten heter Nalle och han var ganska rädd men det förstår man när han kommit till ett nytt hem. Nalle sprang mest om kring och kollade. Han är sååå söt. Jag vill ju också ha en sötboll att gosa med. Här kommer lite bilder på lilla Nalle:

070112

Min kamera funkar än så länge iallafall. Jejee! När jag träffade Linn på stan gick vi till fotocenter och där blev jag dumförklarad...Haha, vi fick iallafall ett gott skratt och bättre det än att kameran är sönder. Efter att jag varit med Linn for jag till Anna där Jannika var. Nu är jag hemma och väntar på att Fanni ska komma hit och ikväll ska vi bara ta det lungt med Oscar. Trevlig kväll! Pusshej!
Idag fick jag köpt återhämtningspulver. ÄNTLIGEN. Men det fick bli något nytt har ingen aning om det är bra. Huvudsaken man har något.

Godmorgon!

Kom just hem från Merikart där vi sov över. Åkte dit efter sportis matchen och åt tortilla och bastade. Så skönt! Nu ska jag börja fixa mig och sedan fara in till stan där jag ska träffa Linn. Senare ska jag också träffa Jannika och Fanny. Bajbaj!

!

Idag vill jag bara mysa med Oscar. Jag försöker att inte tänka på att jag åker på söndag men det är så svårt. Vill inte. Nu när jag varit hemma i tre veckor känns det så bra och tryggt att vara här bland alla nära och kära. Jobbigare kommer det att bli när jag inte kommer att komma hem på över en månad. Hur ska jag klara mig utan Oscar, familjen och alla mina vänner? Klart det kommer att gå bra men idag känner jag mig inte så stark. Nu ska jag bara njuta av de sista dagarna och inte tänka på morgondagen.

060112

Hej! Igår fyllde Lycke 20 år och det firades hos henne med god paj, super goda muffinsar, bål och bästa sällskapet. Vi var ganska många inträngda i hennes lilla etta men det gick hur bra som helst. Runt 22 for jag, Jannika och Becca till Ollis. Ollis var dött men det gjorde ingenting träffade ändå många bekanta man inte sett på länge. Jag träffade bland annat Lizette som fyllde 18. Var kul att vara med henne eftersom vi typ senast umgåts då vi var typ 10 år? :D Senare kom Lycke och resten av gänget också. Jag åkte hem halv 2 tiden efter en riktigt kul kväll. Och jag måste bara påpeka (igen) hur härligt det är att vara nykter på krogen och ändå ha hur kul som helst och dendär känslan då man får sätta sig i bilen och köra hem, bäst.

Tyvärr har jag inga bilder från kvällen eftersom min kamera har sagt upp kontraktet. Fattar inte vad den har för fel. Måste iallafall föra den någonstans på lördag och se vad den kan ha för fel. Bloggen blir ju lidande utan bilder...Måste bjuda på gammla bilder istället då.

Ias torra humor

När vi var till Merikart för några dagar sedan läste vi i dassböckerna och gud vad man fick skratta. Jag som har så torr humor skrattade ju till allting. Den som jag skrattade mest till var denhär:

Barnen i tredje klass hade roliga timmen. Lärarinnan, som var djupt religiös, frågade:
- Vad är det som är litet och brunt, och hoppar mellan träden?
Lille Axel:
- Det borde ju vara en ekorre, men eftersom det är du som frågar så är det väll Jesus.


Hahhaaha! Kul va? Hoppas Joanna tycker den är kul eftersom vi har typ samma humor...? :D

:)

Sitter och dricker min första tekopp på dagen och funderar vad jag ska göra idag. Skulle vara kul att hitta på någonting med Oscar eftersom jag åker på söndag och inte kommer hem på jäääätttteee länge. Men de får vänta tills helgen för ikväll ska Lycke firas. Men nu fick jag brådis ska till Elin på en tekopp. Pusshej!

Grattis Lycke!

Idag fyller fina Lycke 20 år! GrattisGrattisGrattis vännen!

Blääää!

Nu borde jag sitta på Pancho Villa och ha det trevilgt men istället sitter jag hemma med pipi masu. När jag hade lagat mig färdig så spydde jag förstås. Dit for den kvällen. Jag som väntat så mycket på att få träffa flickorna från klassen och speciellt Jessica och Mirva som man sett typ bara en gång sen vi tog studenten. Fattar inte vad min mage har för problem?! Vill inte missa en till dag på grund av sjuk mage och speciellt inte imorgon då vi ska fira Lyckes födelsedag. Jaja, orkar inte skriva mer. Ska dra täcket över huvudet och ha Oscar att fara till butiken för att hämta gefilus och frukter. Heippa!

040112

Hejhaloo! Kom just hem från Merikart där jag busat med sötbollen på bilden och träffat Fanny och Patricia. Hade planer att också fara och pulkka med Liam och Ceski men det blev inte av eftersom jag har pipi i masun. STÖRANDE. Nu ska jag fortsätta att vila och hoppas på att det blir bättre för ikväll ska jag med brudarna från gymnasiet och äta till Pancho Villa. Ska bli så kul eftersom man inte sätts så ofta. Pusshej!

Bara för att

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttat och börjat i en ny skola där jag inte känt någon, sprungit Stockholm marathon, blev student och såg Rihanna live...








2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga

3. Blev någon av dina vänner föräldrar i år?
Ja

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
Bara Sverige


6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012?
Resor och fotboll

7. Vad var din största framgång 2011?
Blev student!


8. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Flunssa och sånt skit bara


9. Bästa köpet?
Ny dator


10. Vad spenderade du mest pengar på?
TÅGRESOR

11. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det att jag kom i mål på Stockhom marathon med en hyfsat bra tid


12. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, jag gjorde så mycket mer än 2010


13. Vad önskar du att du gjort mer?
Gjort som jag själv vill

14. Vad önskar du att du gjort mindre?
Grubblat...jag tänker alldeles för mycket

15. Blev du kär i år?
Har varit det sedan 2009


16. Favoritprogram på TV?
Desperate Housewives

17. Bästa boken du läste i år?
New Moon

18. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Haha, minns faktiskt inte. Tror jag inte önskade mig något speciellt

19. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jaa, en resa till Florida!
Tjuvade listan av Sia! Tack!

Gillar, gillar, gillar!


En fråga

Postat av:

är det en plastmatta? varifrån är den?

 

Svar: Ja, det är en plastmatta. Carina köpte den på kvinnornas julmässa här i Vasa i december.


God morgon!

Har inga planer för idag eller jo att åka till banken men inget annat. Vilket jag tycker är lite jobbigt. För då gör man absolut ingenting och bara onödiga saker som att se på tv hela dagen. Nu önskar jag att jag var i Karis så jag sku åtminstone få gå till gymmet. Aningen dyrt att betala 15€ för att fara till sports gym här. Man sku ju kuna fara till simhallen men har blivit för bortskämd med sports gym för att gymma där. Nåjaa, nog ska jag hitta på någonting. BAJBAJ!
En glad KÖTTBULLE! :)

Köksmattan

Tänkte visa vår köksmatta som vi fick av Oscars mamma i julklapp. Den är så fin och passar perfekt till vårt kök. Visst fin?!


SNÖ!

När jag vaknade i morse och såg ut fick jag lust att fara och åka pulkka. Men min tråkiga kar vill istället sitta framför tv:n med sitt nya spel. Jag ska iallafall ta mig ut en sväng på en promenad. Sedan borde jag också jobba vidare på en skoluppgift och ikväll får jag besök av Cecilia. Pusshej!

Hyyyi!

Dog just lite. Drack gammal hostmedicin. Fyyfaan.

Natten

Filmkväll med Oscar och Conny!

En sådan dag

Usch! Skit början på 2012. Nu skulle jag bara vilja åka lååångt bort från Finland och glömma alla måsten och problem. Men inget blir ju bättre om man flyr från allt. Nee, nu ska jag drömma mig bort och ta tag i saker i morgon istället. Kakkabläää. Tummen ner för idag! Hoppas på en bättre dag imorgon.


Nyår

Hejhaloo! Här sitter jag pigg som en spigg och myser på soffan. Tänkte berätta om gårdagen som blev som den blev. Jag mådde dåligt hela dagen och det blev inte bättre mot kvällen. Men jag tänkte att det nog ska gå om så jag lagade mig färdig och tog mitt pick och pack och drog till Conny. När jag kom till Conny blev det inte alls bättre. Nico och Isa kom 8 tiden och då skulle vi börja äta. Före vi skulle äta spydde jag två gånger och då blev det lite bättre men kunde ändå inte få i mig varken mat eller dricka. Så drack vatten hela kvällen och natten. Sovde också några timmar före vi for vidare till Oscars mamma. Där kollade vi på raketerna och firade 12 slaget. Klockan 2 for vi vidare till Ollis där vi hann vara en timme och det var tillräckligt. På Ollis träffade jag massa vänner vilket var jätte kul. Efter Ollis körde jag hem alla och stupade i sängen klockan halv 6. Det var mitt nyår det. Var ändå jätte kul de timmar jag mådde bra.
Den goda nyårsmaten som jag typ inte åt någonting av
Lite sur över att jag mådde dåligt
Oscar och Conny hade lagat en fin fin paj!
Glada pojkar!
Vid 12 slaget
Isa tyckt Oscar behövde en spark på baken!
Tyckt jag hade en snygg krog outfit. Stickad kofta, klänning och uggs...Var är mina kalckskor då??
Älsklingen min! <3

RSS 2.0