30 mars 2012

Nåjaa, nu är jag hemma i Vasa och kunde inte vara gladare. Morgonen har spenderats i Singsby och nu är vi hemma i Smedsby. Dagens planer är att fara på en löprunda, packa upp mina väskor, hem till Merikart och sedan tillbaka till Singsby.

Snabb update

Idag har jag haft skola från 09.15-13.15. Direkt efter skolan for jag till gymmet och nu är jag nyduschad och ska småningom börja gå till skolan där jag ska äta middag och sedan läsa på prov. Pusshej!

Hejhalooo!

Här sitter jag svettig och luktar skit och njuter av världens godaste kvällsmål, naminami! Dagens träning bestod av intervaller (inte backträning som planerat) och lite bålträning. Jag tog det ganska försiktigt eftersom jag har lite sjukt i högra akillessenan. Hoppas det inte är något värre. Om det inte är bra i morgon måste jag nog ta paus från löpningen några dagar, eftersom det bara tar sjukt när jag springer. Men nu ska jag hoppa i duschen och sedan ta natten. Gonatt på er!

27 mars 2012

Lång skoldag idag från 08.15-16.30 och efter det blir det middag och sedan backträning. Wuppiduu.

Jejejjejeeejeeejjeje!

På torsdag ska jag åka hem till Vasa och jag längtar redan så mycket att få hoppa upp i Oscars famn och att få träffa mina fina vänner och bästa mamma och pappa. Ska bli såå kul!

26 mars 2012

Ojoj vad klockan går fort, alldeles för fort. Känns som om klockan var minst tre men den är redan halv åtta. Idag har jag flyttat från mitt rum, som jag hade för mig själv, ihop med Anna som bor i samma lägenhet som jag. Efter skolan har jag varit med Sara och Sandra på en promenad och så blev det lite jogg också. Idag fick jag också tag på mamma och pappa som jag inte hört av på flera dagar. Blev lite orolig eftersom de har varit i Florida och då började jag fundera ifall det hade hänt något åt dem. Men det visade sig att de har rest hem och därför har haft av telefonen. Haha, redan efter en dag funderar jag varför jag inte hört av dem eftersom vi talar preciiiiis varje dag. Åå va jag saknar dem nu! Ikväll dååå...jaa jag ska läsa. Tyvärr händer det inte så mycket i mitt liv just nu när man måste konsentrera sig på inträdesproven. Men så är det.


Tummen upp!

Nu är morgonpromenaden avklarad. Är nöjd över mig själv att jag kom mig ut halv 8 imorse. Helst av allt skulle jag ha velat sova vidare när Oscar ringde och väckte mig, men varför sova mer än man igentligen behöver. Så det var bara att stiga upp. Snart ska jag fara till skolan för att läsa före vi har fysik 12.30. Ha en fin fin måndag!

25 mars 2012

Dagens "lång"länk blev lite på 15km. Jag är riktigt nöjd med tanke på att jag var trött i kroppen. Resten av dagen har jag läst och bara tagit det lungt. Nu på kvällskvisten var jag med Sara och tog lite frisk luft runt pumpviken. Klockan var 20.00 då och det var ännu ljust där ute. Heelt mega härligt. Nu ska jag äta kvällsmål och lägga mig ner och läsa en bok, skönt!

Godmorgon!

Nu har jag ätit en god frukost och är beredd att fara på en långlänk. Efter länken ska jag läsa och göra några skoluppgifter. Kanske man också hinner se en film, eftersom vi inte hann göra det igår med Sara.

Lördag

Idag har jag läst, tränat och handlat mat och annat smått. Jag köpte också nya nummret av runner´s, jeejeee! Nu ska jag fortsätta läsa kemi och ikväll blir det film med Sara. Pusshej!

Härligt väder!


22 mars 2012

Peace & Love festivalen skulle ha gjort min sommar. Meeeeeeen allt kan man/jag inte få göra. I sommar ska de bara jobbas. Kul det, så får man nätshoppa hur mycket som helst. Funderar på att söka efter ett till sommarjobb, men vi får se hur det blir med  det. Nu ska jag ut i friska luften på en löptur och efter det blir det mera kemiläsning. Au revoir!

Godmorgon solstrålar!

Idag har jag skola från 09.15-14.45. Nu ska jag gå till skolan och äta frukost och sedan ska jag läsa lite före timmen börjar. Ha en bra dag, pusshej!

Tänk positivt

Nu skulle jag ha lust att klaga och skriva en massa negativa saker hit, men väljer att inte göra det. Jag menar vem bryr sig? Ingen orka höra på någon som klagar. Jag orkar inte själv höra på mig själv när jag klagar eller tycker något är skit. Så nu glömmer vi allt som vi tycker är dåligt och hoppas på en bättre dag i morgon. Tänk positivt så blir allt mycket eller i alla fall lite lättare, jag lovar! Nu ska jag gå och sova med ett leende på läpparna, gonatt!

Känsliga tittare varnas!

Har haft fullt upp hela dagen. Skola från 09.15-16.30 och direkt efter det till gymmet och butiken med Milla. På människans fysiologi och anatomi timmarna fick vi dissekera grishjärta, -ögon och njurar och det var såååå kul. Jag lär mig mycket bättre när jag får göra något praktiskt, så det här var perfekt. Nu kommer en bildbomb från idag.

20 mars 2012

Idag var vi ju till Biomedicum i Helsingfors och det var mycket givande och intressant. När vi kom dit började vi med att lyssna på två föreläsningar. Efter det gick vi runt och kollade på de utbildningar som representerades. De bjöd också på bulla och grönsaker och dipp, så det gick man och smaskade på hela dagen. Efter att vi gått runt och testat olika saker och sånt fick vi en guidad tur genom nästan alla byggnader och jestas vad stort området var. Vem som helst skulle tappa bort sig där. Det var också två elever som berättade om läkarstudier med mera, vilket var intressant. Jag skulle gärna börja studera i den skolan.

Godmorgooon!

Här är vi pigga. Idag var det väckning klockan 06.30, eftersom vi ska åka iväg med klassen till medin i Helsingfors. Det ska bli riktigt kul att fara och se hur det ser ut där. Vi kommer tillbaka senast 16.00, så bloggar mer efter det någongång. Ha en bra tisdag fina ni!

Längtar till sommaren


Buuu!

I morse skrev jag matteprov som skulle ha gått mycket bättre bara jag inte hade slarvat bort några viktiga papper. Nåjooo, ei voi mitään.
Idag har jag timmar från 12.30-14.45. Vad mer kan jag säga? Just jaaa, när jag tidigare idag skulle sätta mig ner på toaletten missade jag stolen och "satt" mig ner på golvet. Sånt lyckas man inte ofta med. Morgontrött? Jepp, tror det var det som gjorde att jag lyckades. Men nu blev det bråttom, PUSSHEJ!

Eftermiddagen

...tillbringades med Sara. Tog min första cykeltur för i år idag och kul var det. Vi cyklade en stund och sedan for vi till butiken där jag köpte en frödinges kladdkaka, gottinamnam. Nu ska jag fortsätta läsa, pusshej!

Smile and the world will smile back to you

Min söndag började med en timmes lungn löpning. Solen sken och det doftade vår, så härligt. Sedan har dagen fortsatt med klädtvättning och städning. Nu ska jag tänja och kolla på senaste avsnittet av Jersey Shore. Ha en fin söndag!

<3


Glad köttbulle

Kukkuuuu! Min dag började inte så bra eftersom jag hade huvudvärk på förmiddagen och det blev inte bättre efter en timmes power nap. Men efter att jag ätit lunch, druckit mycket vatten och fått frisk luft började jag må mycket bättre. När jag började må bättre drog jag till gymmet för ett intervallpass och lite muskelträning. Nu ska jag småningom börja laga middag sedan MÅSTE jag läsa resten av kvällen.

Filmkväll med Sara!


Naminami!

Måste tipsa om mitt favorit te, såååå jäkla gott!

Fredagsmorgon

  • Sovmorgon till klockan 09.00
  • Trött Ia
  • Morgonmål- gröt och kiwi
  • Salkkarit

Haloo på er!

Idag har jag ju förståss varit i skolan och ikväll har jag varit till gymmet. Det var meningen att jag skulle ha intervallträning idag men på grund av att hamstringarna fick en rejäl omgång igår var det bäst att flytta på intervallträningen tills imorgon och vila benen idag. Nu ska jag läsa lite och sedan ta natten, puuussss!
Tänja, tänja, tänjaaaaa!

Can't stop dreaming


Onsdag

Bloggen bråkade igår så det blev inte mycket bloggande. Men tänkte kort berätta om gårdagen. Vi hade skola från 08.30-13.15, efter det for vi till gymmet och butiken med Milla och efter det låg jag och latade mig på rummet. På kvällen for jag på en 50min länk. Det var onsdagen det. Men nu har jag bråttom till skolan, pusshej!

Dessutom fyllde fina Sia år igår! Grattis grattis igen vännen!

!

Do what makes you happy. Be with who makes you smile. Laugh as much as you breath. Love as long as you live.


Ajjabajja, Ia!

Jag gjorde just något jag inte borde har gjort...Det lät bara klick klick och så enkelt var det. Men jag kommer knappast ångra mig eller det ser vi ju sedan. Nyt nukkumaan, natinati!


On the train

Sitter på tåget nu och jag beräknas vara framme i Karis klockan 22.00. Hoppas bara inget tåg blir försenat. Jag hade planer på att läsa lite fysik men eftersom jag är dödstrött kan jag inte konsentrera mig. Jag får heller inte sova för annars somnar jag aldrig ikväll så istället tänker jag titta på den roligaste tv serien jag vet, nämligen Jersey Shore!

Dumma tisdag

Idag åker jag tillbaka till Karis. Jag vill, men endå inte. Nästa gång kommer jag hem på påsken. Nästan 4 veckor? KakkaBlä. Igår dåå, då hade jag syskonen Eriksson på besök och mot kvällen var vi en sväng med Oscar till Isa och Nico. Synd att vi bara hann vara en stund, men på påsken igen.
Nu måste jag laga mat och packa det sista jag ska ha med till Karis. Pussheeeej!

12 mars 2012

Idag har jag hunnit vara på en promenad sedan har jag också städat (surprise!). Resten av dagen ska jag spendera med vänner och nu tänkte jag fara en sväng till något loppis. Pusshej!

Lördag

På lördagkväll var det födelsedagsfest hos Cecilia och därifrån fortsatte vi till Ollis. På Ollis dansade vi och "löjpa" oss. Ett tag satt det två män vid samma bord som vi och efter en stund gick dom, undra varför??? :D Kul hade vi i alla fall. Senare drog vi till Sky och där slutade kvällen också. Har bara några bilder från kvällen.

Grattis till bästa Cecilia!

Idag fyller finaste Cecilia år! Grattis gulle!

En dag ska jag dit


Ge mig

...en fastlagsbulle!

Kort och gott

Fredag
  • Städning
  • Fanny och Jonas kom hit
  • Matlagning
  • Till mami och papi
Lördag
  • Oscars rinkbandy match
  • Linn kom på besök
  • La strada på kebab med Oscar, Johnny och Hugo
  • Cecilias födisfest

9 mars 2012

Heeeej alla söta! Måste börja med att säga att jag är super jätte glad gånger hundra över att vara hemma i Vasa. Den här fredag morgonen började lungt. Vi sovde ganska länge med Oscar, fram till klockan 10.00. Oscar åkte till jobbet och jag tog en promenad och var på samma gång till butiken. Idag ska jag träffa bästa Fanny och på kvällen ska vi med Oscar till mami och papi där vi ska basta och ha det mysigt. Nu ska jag ordna upp i lägenheten och läsa tills Fanny kommer klockan 14.00. Pusshej!

Happy kid!

Idag tar jag 14.00 tåget till Vasa, jejeeee! Håller på som bäst att packa och väntar på att klockan ska bli 13.30. Jag skrev kemi prov i morse, vilket inte gick så bra. MEN, när det gick dåligt fick jag en motivationskick. Ååh vad jag väntat på den kicken! Men nu hinner jag inte blogga mer, hörs senare. Pusshej!
Så här glad är jag nu!

Onsdag

Idag har jag haft skola från 09.15-14.00 och efter det har jag varit till gymmet en stund och nu ska jag tillbaka till skolan för att läsa på morgondagens kemiprov. Dagens träning på gymmet gick inte så bra när jag glömt att äta något före, bra Ia! Allt blev ju typ +-0 när man inte orkade ett piss. Nej nu måste jag dra mig till skolan så jag hinner läsa. Pusshej!

7 mars 2012

Det här har jag mumsat på nästan varje dag i en vecka. Gravad lax, reissumies och tomatsoppa. Så jäkla gott!

?

Någon som vill komma och springa halvmaraton den 28.4 på Kyrönjoki maraton?? Jag tänkte jag skulle ha sprungit halvmaraton då men det är mycket roligare med sällskap så det skulle vara kul att få med någon. Tyvärr har jag inte så många vänner som löper men kanske någon skulle vilja ta den utmaningen i alla fall? Eller så inte :D Nee, men fast jag inte får sällskap tänkte jag ändå anmäla mig. Att anmäla mig till det får bli en liten motivationshöjare i tränigen.

Bjuder på en bild från då jag hade sprungit mitt första halvmaraton 2009. Vilken upplevelse!

6 mars 2012

Tingeling! Idag har jag varit i skolan hela dagen. Vi hade skola från 08.30-16.30. Efter skolan har jag tillbringat tid på datorn och framför kemiboken. Så smånigom ska jag dra till gymmet för ett benpass. Det var det. Ha de bra!

Idag


Rolling in the deep

Huh, vilka grymma humörsvängningar man kan ha. Jag undrar själv om jag någonsin haft en sämre dag än denna. Motivationen har varit på noll. Hur ska man få tillbaka motivationen?? Det är ju nu jag borde läsa som en galning. Idag skulle jag läsa på kemiprov och hur bra gick det då? Sämst. Men nya tag i morgon! Nu ska jag fara på en lungnande och uppiggande exakt 35min kort länk. Ett litet leende får jag i allafall fram krystat. Heippatiralla!

5 mars 2012

Idag:
  • Lunch
  • Skola 12.30-14.45
  • Mellanmål
  • Plugga 15.00-17.00
  • Middag
  • Länk
  • Plugga
  • Natten

So true!


!

Ia vill till Vasa nuuuuuuuuuuuuuu. Bara vi inte skulle ha kemiprov på torsdag skulle jag tjuvstarta och åka redan på onsdag. Fyra dagar kvar. Har redan massa roligt inplanerat till helgen, wiiie! Pusipusigullgull. Hejdå.

Fina söndag!

Börjarde dagen med en kort promenad. Nu ska jag äta en god frukost och sedan ta itu med ett skolarbete. Ha en fin söndag!

Jag måste sluta tänka

Jag önskar att jag var trött så jag skulle kunna gå och sova. När jag har tråkigt så gör jag inget annat än tänker, tänker och tänker. När jag tänker för mycket på något och inser att något inte kanske borde vara som det är får jag ångest. Men det är nu jag vill göra de rätta valen eftersom det kanske är för sent längre fram i framtiden. Jag måste sluta tänka för mycket på något och bara ta en dag i taget. Nej nu ska jag sätta huvudet på kudden och hoppas att jag somnar någongång. Natinati!

23 km löpning, CHECK!

Jeeeij, idag fick ihop 23 km på 2h och 20min. Nu är Ia lite död men ändå glad. Tummen upp fö den här länken. Det var så otroligt skönt att springa idag, går ej att beskriva känslan med ord. Nu är det "bara" 12 långlänkar kvar. Nu ska jag äta och sedan vila före jag börjar läsa. Pusshej!

Långlänk!

Idag står det långlänk på schemat och jag är taggad till tusen. Har ätit en dunder frukost, lyssnat på musik och dessutom är det helt underbart väder där ute. Solen skiner och det är vindstilla. 20 kilometer ska gå bra, nu kör vi!

Dagens ord

Search for yourself, by yourself.
Do not allow others to make your path for you.
It is your road, and yours alone.
Others may walk it with you,
but no one can walk it for you.

2 mars 2012

Idag började jag dagen med en promenad i regnet. Efter det blev det frukost och biologiläsning. Jag hade planer på att fara på en långlänk i dag men väglaget är så dåligt så det är inte alls kul att springa. Snöslask och vatten överallt. Kanske jag flyttar på det tills i morgon. Vi får se. Nu ska jag fortsätta läsa.

Hahha!

Dagens bästa, när Martta skickar på facebook en artikel från Iltalehti. Det senaste halvåret har jag hickat varje dag flera gånger om dagen, därför är denhär artikeln ganska kul. Jaaa-a, tydligen tror min hjärna att jag är en fisk, hahhahaha! SÅ kul.


Hikka iskee, kun aivosi luulevat sinun olevan kala Keskiviikko 4.6.2008 klo 00.55

Inhottava vaiva johtuu siitä, että aivomme saavat päähänsä, että olemme kaloja ja yritämme hengittää kiduksilla. Asiasta kerrotaan Aamulehden sivuilla. Mielenkiintoisen evoluutioteorian kertoo arvostettu amerikkalainen Chicagon yliopiston anatomian professori, arvostettu evoluutiobiologi ja paleontologi Neil Shubin kirjassaan Your Inner Fish (Sisäinen kalasi). Nikottelu on vaiva, josta ei ole ihmiselle mitään tiedossa olevaa havaittavaa hyötyä. Stubinin mukaan hikka onkin jäänne jostakin ennen kovin tarpeellisesta elintoiminnosta. Muinaisilta kaloilta evoluution kulussa peritty aivorunkomme lähettää yhä silloin tällöin signaaleja, joilla säädellään kidusten liikkeitä. Nikottelu alkaa, kun pallealihas supistuu ja kramppaa hetkellisesti. Tästä alkaa sarja toisiaan seuraavia palleakouristuksia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200806047745630_uu.shtml

Namiii!

När jag var och hälsade på min fina vän Joanna i lördags bjöd hon på kvarg med blåbär och skalade solrosfrön. Vet inte varför jag inte tänkt på att laga blåbär i kvarg för det är ju så gott. Så i kväll har jag glufsat i mig en hel tallrik med kvarg och blåbär. Vill ännu tacka dig Joanna för en super trevlig kväll. Kram på dig! :)

01.03.12

Efter skolan böt jag mina converse till asics och for på en länk. Först blev det 20min löpning och sedan 20min teknikträning och efter det 20min löpning. Nu ska jag vila en stund och sedan läsa på människans biologi. Pusshej!

!


Grattis mamma!

Idag fyller världens bästa och snällaste mamma år. Grattiskramar till dig! ♥

RSS 2.0