Oscars kommentar igår

Oscar: Ia, du e jätte söt då du sover.
Jag: Vaför?
Oscar: Fö då e du tyst.

Hur schysst är inte det??
Måste nog erkänna att jag började skratta då han sa det! :D  För jag pratar faktiskt ganska mycket...

När han sa det började jag tänka på vår första "dejt", då var vi på kaffe och han satt mest tyst och jag försökte som en tok att få igång en diskussion och frågade honom en massa saker. Han svarade och kanske någongång frågade  han tillbaka. De uppstod flera tysta minuter och gud vad jag hatade det, så pinsmat. Då funderade jag om han ens var intresserad i mig för det verkade inte så.
Tror att han var mest nervös, för när jag lärde känna honom var han inte lika tyst längre.

Är så glad att jag har honom! <3

Helgen

Tänkte berätta lite om lördag kväll och söndag.

Lördag: Efter att jag sprang klart maraton åkte jag till hem till Merikart, var där några timmar och sedan åkte jag till Smedsby. Där en halv 9 tiden åkte jag till Fransmanni för att äta med maraton gänget. Jag försökte äta en kantarell soppa, fast jag hatar svampar men var inte snål på någonting så tog de billigaste, men fick inte ner nästan någonting. Magen tog väll lite stryk av springandet.
Var så trött och slut i benena så orkade inte fara vidare med till Amarillo och se på Hunksena. Istället körde jag till Fippe och Kontto där Oscar och alla andra var. Där var jag inte länge var så trött så jag åkte hem och sova.

Söndag: På söndag träffade jag min sööta Joanna som jag inte hade sätt på gud vet när, vilket var kul. Senare for vi med Oscar till Merikart där mamma bjöd på jätte god mat, det blev kött och vitlökspotatis med mustapekkasås och bearnaisesås + sallad och annat smått och gott.
På kvällen hade vi fotbollsmatch och vi förlorade 1-5 mot Semi??? Undrar vad som hände, matchen började bra, de slapp kanske bara 2 gånger över på vår planhalva men andra halvleken...

När jag kom hem mysade vi med Oscar och såg på Wallander- Luftslottet, och förståss somnade jag i slutet av filmen som jag gör på nästan alla filmer vi ser på...typiskt.


Jag och Joanna, Rockperry 08

Erik e baket!

Är i skolan och har modde timme men eftersom vi ska läsa en bok, och jag glömde min, så är jag på datorn istället och tänkte skirva ett blogg inlägg.

På lördag klockan 10 startade jag från Smedsby mot Ylistaro för att då springa maraton. Vi startade klockan 12 och jag var i mål cirka 16.37. Òch  jag klarade det!!! :D :D Wohoo! Fattar inte det sjäv ibland. Som tur kom mamma och pappa dit när jag hade 6km kvar. Det var så sköönt att komma i mål när mamma och pappa stog där och var riktigt glada.
De första 21km gick bra, jag sprang inte för hårt och hade bara lite ont i knäna för att banan var asfalt. Men på de sista 21km tog vartenda steg jag tog så ont i benen. Kan inte beskriva känslan. Och då ska vi inte prata om då man stannade vid "vattenpunkterna" och skulle sedan börja springa igen, oj fy säger jag bara. Men jag klarade mig i mål och blev först i min grupp som beståd endast av 3 kvinnor :D 

Vill aldrig springa maraton igen på ett så trist och tråkigt ställe som Ylistaro. Det enda man kunde titta på var några trähus och åkrar. Dessutom hade jag bara 7 stycken låtar på min mp3 fast jag nog hade överfört en hel del låtar dit, så jag slutade lyssna när det var 21km kvar. Vädret var heller inte att skryta om, det var kallt och jätte blåsigt, usch.  
Nästa gång jag springer maraton tänkte jag springa det i Esbo i slutet av sommaren.



Förra året när jag sprang halv maraton i Vasa


Nåjaaa

orkade inte blogga något efter maraton och inte igår heller. Men jaa, ja klarade ju av att springa maraton då, på tiden 4h och 37min. Måste ärligt säga att jag är jätte nöjd och kommer nog att springa ett maraton till här i slutet av sommaren :D 

Men nu ska jag åka till skolan och slutar först 6, men bloggar mera ikväll om hur det var att springa maraton osv.


Bilden är från förra året på kyrönjoki maraton, vi var ungefär lika många i år. Som sakt så fanns det bara åkrar och gamla trähus att titta på, så tråkigt.

Maraton

Idag är då den dagen jag stressat över hela veckan. Det har jag gjort för att jag vill klara det och är rädd att jag inte kommer att göra det. Men när jag var hemma igår och pratade med mina föräldrar om det så förstod jag att jag kanske har för höga förväntningar och att jag nu bara ska testa, försöka och se hur det är att springa maraton.

Maraton ska jag springa på Kyrönjoki-maraton, dit åker vi med maraton gruppen och springskolan från sportsgym. Är enda av oss som ska försöka springa maraton, de andra ska springa halvmaraton (och de ska sedan springa maraton i Stockholm). Skulle också ha velat åka med dem dit men p.g.a alla som blir studenter m.m så lämnar jag i Vasa.  




De mörkblåa linjerna ni ser runt ån, är där vi ska springa, sträckan är 10km och 550m hur tråkigt blir det inte att springa 4 varv runt samma sträcka och se samma saker om och om igen?? Dessutom fick inte jag nerladdat en hel del låtar, som jag ville ha, så jag får höra de 20st jag har om och om igen...suck.


Om jag inte klarar det har jag ju i allafall försökt och gjort mitt bästa. Och om jag gör det så säger jag bara fuck you till de som inte trodde ja skulle klara det.
Wish me good luck!

FYFAN

VAD SKÖNT DET KAN VARA ATT GRÅTA UT IBLAND!!

Inköp

Skorna är från Nelly.com, när jag såg dem först tänkte jag att jag skulle skicka dem tillbaka men efter att sett på dem en tid tycker jag att de är häftiga för att de sticker ut lite p.g.a att de är så höga, hela 14 cm.

 

Igår var  jag och köpte en "springlippis", ifall solen skiner när jag ska springa imorgon, och kolhydrats pulver.


Today's outfit

Skjorta: från Blackpool

Byxor: Jeans taijts från Abercrombie

Skor: från Polen, minns inte namnet på butiken

Halsduk, eller vad man ska kalla det, är från H&M


Trött tröttare tröttast!

För en stund sedan åkte Fanny, Patricia och Madde efter att vi ätit en tårta som vi köpt till Patricia då hon fyllt 19 år. Nu blir det bara att ta det lungt eftersom att jag ska försöka springa maraton imorgon... Jag hoppas hoppas å hoppas att jag klarar det, har varit så stressad över att jag inte ska klara det... Men ifall jag inte klarar det har jag ju iallafall försökt och gjort mitt bästa och då vet jag vad det går ut på.

Nu ska jag ta det lungt och ta en liten tupplur. Var meningen att jag skulle träffa min sötis Joanna, men är så trött och jag borde ännu åka hem mm. och så måste jag ornda lite saker till maraton. Men ska träffa henne på söndag troligen så har man längre tid att tillbringa ihop då man heller inte sett henne på jätte lääänge, längtar!












bajs

Nu hem till Merikart och hämta mat och mina skor som jag fick igår. Sedan vidare till jobbet och senare en snabb sväng för att se på träningarna. Hejdå

Visst har jag förresten fina rubriker, kommer aldrig på något vettit så...


Grattis Emmi!!

Idag fyller då en annan bra kompis till mig nämligen Emilia, önskar henne en bra födelsedag! <3 puss




Abercrombie

 









ÄLSKAR ALLA DERAS KLÄDER, SÅ SNYGGA!





snark

Skönt att man börjde skolan först klockan 10 och slutade 2. Dagen har gått snabbt, efter skolan åkte jag till butiken och tänkte köpa en bakelse till Oscar men sen visste jag inte vilken jag skulle ta så de blev glass, jätte lyxigt. När jag kom hem lagade jag mat och började städa eftersom Oscars mamma och mommi och lillebror skulle komma på kaffe. Av dem fick han riktigt fina saker till lägenheten. Och nu är hans kompisar här. Skall snart ta itu med läxorna och sedan bara ta det lungt!

I skooolaan...

Lycke

Oscars present av mig


Grattis Oscar och Patricia

Idag fyller min älskling Oscar och min bästa vän Patricia, önskar dem en underbar födelsedag! <3 puss








Kom just hem

från jobbet, var också hem via Merikart för att hämta Oscars present, eftersom att han fyller imorgon, och mat.

Idag hade vi först jomppa på morgonen och då dansade vi. Jag har ärligt talat så dålig koordination, kan inga invecklade steg, kan egentligen just och just de lite lättare. Nå iallafall får andra och jag skratta åt mig, för man ser nog ganska töntig ut. Det ser ut som om man aldrig dansat förr. Tur var jag inte den enda :D Bara man skulle hinna gå på bodystep och sånt på gymmet skulle man ju bli bättre men men så har man ju inte tiiid...

Nu återstår det läxor. 



Jobb jobb å jobb

blir det idag, sedan ska jag kanske och se på våra fotbollsträningar och göra läxoooor...kul.


En lång dag

Har varit från 10 till 6 i skolan. Först hade jag vanliga timmar till klockan 2 och efter det var jag på en kock kurs i silveria till klockan 6. Vi lagade 3 olika soppor (löksoppa, fisksoppa, blåbärssoppa) och morotsbröd. Vi i vår grupp (jag Mirwa och Kitty) lyckades helt ok med vår mat. Hoppas bara att vi får laga godare mat nästa vecka!

Efter skolan hämtade jag Jennifer hit. Vi har ätit och pratat och nu ser vi på tv.

En söt Jennifer 2006





:)


Har fått hem ett paket från nelly.com, hade egentligen menat skicka till baka det men eftersom både skorna och klänningen passade bra så behåller jag dem.
Böckerna jag beställt har också kommit så nu är det bara att börja läsa.

Skorna fick jag inte en riktigt bra bild av men dom är mycker finare i verkligheten :)




180410

Idag har jag varit med Jannika och sett på B-juniorernas match (vårat förra lag), men var där bara i 20min för att det var så kallt. De vann över Salpa 2-0. Efter det åkte vi hem med Jannika till Veikars och Merikart. Hemma hade mamma lagat pasta carbonara, så himla gott va de! Var hemma bara en stund och åkte sedan vidare till jobbet.

Nu blir det att se på film med älskling och sedan sova, Gonatt!


Några bilder från Fontana









Fontana

blir det ikväll med Patricia, Oscar och hans kompisaaar. Tar med kameran så det kommer antagligen att ploppa upp bilder här imorgon. Hejdåååå

Hos Fanny och Patricia

Här har vi just ätit mycket god tortilla och nu ser vi på New Moon.
Imorgon ska jag till sportsgym halv 10 på maraton träning och efter träningen har vi ennu en "luento".


Today's outfit

Nu just har jag på mig en tunika från Only, halsduk och halsband från England (Blackpool).


Fanny & Patricia

har varit här på té, pratade mycket som vanligt och pratade också om en eventuell resa :p Ikväll ska vi laga tortilla hos dom och säkert spela något spel.

Nu ska jag duscha och sedan åka till stan för att se om jag hittar något kul, håller på att bli shopping beroende... nej skoja, måste och se om jag hittar en lippis att ha då jag ska FÖRSÖKA springa maraton ifall solen skiner då.



Bra att ha långa kompisar, man känner sig alltid som ett dagisbarn (om man inte har klackar) när man till exempel går med Patricia, Elin eller Fanny :D


Finaste Patricia

Ledigt från skolan

Morgonen började med att jag försovde mig när jag skulle på arbetsärenden och kom 10min för sent, som tur inte mer. Vaknade halv 8 tiden och kom hem för en stund sen, nu har jag ingenting att göra. Skulle vilja städa men eftersom Oscar sover kan jag antingen sitta framför datorn eller till exempel göra min finska uppgift som borde bli inlämnad idag. Tror jag satsar på finska uppgiften så man får det överstökat.


Idag ska jag vara med söötisarna Pia och Fanny, jeiij!


Inga kommentarer... Bild från Rockperry 09


Fanny


:)

Idag var vi ju med Oscar till stan, hittade inga fotbollsskor till mig men Oscar hittade ett par. Och sen hittade vi också 8 st. muggar som verkligen behövdes. Efter det åkte jag till jobbet och kom för en stund sen hem.

Var meningen att jag skulle fara på träning men min lilltånagel är så sjuk, på grund av allt springas, så ville inte reta den och stoppa in den i en taijt fotbollssko. Låter konstigt att ringa och säga att man inte kan komma på träning för att ens tånagel är sjuk, men de som spelar fotboll och tappat naglar så vet att det tar jätte sjukt när man skall träna med en sjuk och lös nagel.

Nåjaa slut pratat om det, ikväll kommer jag att bara ta det lungt och kanske städa lite.



Muggarna vi köpte. Nu behöver inte alla té och kaffe gäster ha olika koppar :)

ÄR VÄRLDENS GLADASTE

Var och läste Fannys blogg (http://fanny91.blogspot.com/) och där såg jag att hon hade beställt ett par svarta skor som jag sökt hur länge som helst och nu finns dom i min nummer, på nelly. com. JEEEEEEEEEEEE!!!!
Beställde dom direkt och vill ha dom nuuuuuu!







blä, kommer inte på någon rubrik

Nu ska jag och Oscar till stan och se på ett par fotbollsskor till mig. Har redan varit i skolan, från 9-10.30, och skrivit biologi prov. På eftermiddagen blir det jobb och på kvällen träning.

Idag har jag på mig en jeansklänning och taijts från en butik i Florida och tygskor från London, skrev fel menade Blackpool.


happy

Ennen dag då det är underbart väder! När jag steg upp ville jag bara gå ut i solen, men var tvungen att fixa en textkompetens först. Där en 11 tiden åkte vi med Oscar till stan för att träffa Fanny och Jonas, som kommit hem från Riga, på Wayne's och därifrån fortsatte jag, Fanny och Jonas till skolan på biologi prep.
Idag har mamma varit och hälsat på, hon kom med Kina mat och en påse med annan mat, LYX! Att man kan ha en så snäll mamma. Resten av dagen består av biologi läsning och maraton träning.


Nu är textkompetenser, uppsats och resencion inlämnade, sköönt! Nu återstår en finska skriv uppgift.


Fanni på wayne´s med sin ur snygga hoppare, som hon köpt i Riga!!




ja vet int

Dagen började perfekt med lite skola och en skön lenk i det härliga vädret men sedan började humöret gå ner åt... Den perfekta dagen slutade i dåligt humör... Är trött på att inte veta vad jag vill, kan man bara inte få båda? Hatar hatar att gå och fundera på det hela tiden!! Vill inte tänka på det, vill bara flyga iväg...

Nå på grund av det dåliga humöret tröst shoppade jag lite på nätet. Ärligt talat hjälpte det inte den här gången.

Från nelly.com beställde jag de här skorna och en klänning som jag visar när jag fått den.



Jag beställde också 4 böcker från en boksida, minns inte vilken... minns bara att jag beställde 2 av Jens Lapidus böcker och New Moon fast på finska och någon annan som jag inte minns. Kul me skit bra minne!!





Nu skall jag gå och sova och hoppas på en bättre dag imorgon.

sköön dag

Har inte haft tid att blogga i helgen, har haft ganska mycket program. På fredag måst jag ärligt talat säg att minns inte vad jag gjorde då...eller minns bara att Fanny, Pia och Jonas var här på té. Tror jag blir dement i 40-års åldern...
Men på lördag var jag på teater med mofi gruppen, vi såg på Luolamies som var mycket rolig. Luolamies berättade om hur kvinnor och män betär sig, tänker och tycker om varandra. Skådespelaren var jätte duktig och fick publiken att skratta jämt. Efter teatern for vi med Oscar och handlade och efter det åkte jag hem till Merikart för att tvätta akvariet. På kvällen kom Ida och Matti hit och vi åt tacoröra, som var jätte gott!

På söndag hadd vi match och vi vann 2-0 tror jag. Efter matchen blev det att åka och jobba och på kvällen blev de provläsning.

Idag är jag super glad för att jag redan slutade efter att jag skrivit klart moddeprovet för att de är så underbart väder! Nu tänker jag ta på mig joggingskorna och fara på min sista långa lenk före maraton.

Btw. ringde mamma just och sade att jag inte skall komma hem för att man inte mera kan köra över vägen på grund av översvämmning. Där hemma hamnar de att lämna bilen hos grannarna och köra över med traktor varenda gång de skall någonstans. + att pappa kommer att vara bortrest från och med imorgon till fredag och sedan åker han igen iväg på lördag, så min bror patte kommer att vara tvungen att vara bort från skolan någon dag, kanske, för att han måste köra mamma över vägen till bilen så att hon slipper till jobbet. 
TUR att jag bor hos Oscar så jag slipper på alla träningar och till skolan.

Här kommer det lite bilder från igår när man ennu slapp över vägen. Minns när jag gick i dagis och lågstadiet då det var översvämmning för då behövde vi inte fara till dagis och skolan på grund av översvämmningen, och det tyckte vi om.









gonatt

Jag var och jobbade i 3 timmar och efter jobbet åkte jag hem en sväng för att hämta mat. När jag kom hem till mitt andra hem här i Smedsby satt jag först en stund på datorn och sedan for jag och springa. Nu återstår det att diska och klockan är redan 11...ååh hatar klockan...nåjoo nu ska jag gå och diska och sedan och sova. Blir ingen bokläsning ikväll som förväntat. 



Känsla- Lycklig

Ska snart tillbaka till skolan, kom hem på håltimmen för att laga mat till mig och Oscar för att jag inte kommer att hinna göra det efter skolan. För idag ska jag och jobba igen och när jag kommer hem blir det en låååååång lenk. Hoppas också att jag hinner läsa lite ur Jens Lapidus snabba cash ikväll.  

Före eller efter jobbet skall jag också hinna hämta världens godaste pastagratin som min älskade mamma lagat!


Träning

Kom för en stund sen hem från jobbet och skall snart åka iväg på träning till ehnvallen. Träningen slutar först klockan 10 och efter det borde jag ännu hinna läsa på 2 biologi föhör. Bara ett dygn skulle innehålla mer än 24h så man skulle hinna med allt!




Tänkte visa något annat jag köpt från Florida. Här är en kuvertväska och en lite större väska. De är perfekta för att ha på krogen.

Tisdag 060410

Nu har jag lite bråttom, skall till jobbet, men uppdaterar ikväll!


Måndag 050410

Igår gjorde jag inget speciellt satt mest bara framför tv:n. Mamma och pappa var och hämtade kinamat så de tog också lite till mig, blev super glad när de kom med det, men tyvärr kunde de inte stanna och äta med mig för de hade min hungriga tvillingbror hemma. Finns inget annat att berätta om denhär dagen.

Eller jo, där en halv 5 tiden kom det en film på sveriges 4 vid namnet Pearl Harbor. Pearl Harbor handlar om när den amerikanska flottbasen Pearl Harbor på Hawaii attackerades av Japan under andra världskriget, den 7 december 1941. Har alltid trott attt den endast handlar om krig men det var ganska mycket romantik i den. Så i slutet av filmen satt jag och grät, försökte att gömma det så bra som möjligt men Oscar märkte det och tyckte jag var knäpp. Erkänner att jag börjar ganska lätt gråta när det händer något sorligt i en film eller tv serie.

Tian Longs goooda kinamat!


Söndag 040410

På söndag vaknade vi först halv 2, fattar int hur vi kunde sova så länge. Fick lite ångest, hatar att sova bort hela dagen!
Nåjaa, efter att vi ätit morgonmål var Lasse snäll och förde oss till Connys för vi skulle hämta bilen. Från Connys förde jag Conny och Oscar till Luckes och Mizza förde jag hem. Före jag började fixa mig inför kvällen var jag på en tung lenk, var tvungen att gå en liten bit också. Varför det var tungt var för att jag hade över 1 kilos tungder på fötterna. Trodde jag skulle orka lite på 6 km med dem på, men neeeeeej.
När jag fixat mig klart kom Jannike och förde mig till Brändö där Oscar och alla andra var. På pullo&waild var det helt ok, kul att träffa vänner osv. Där en halv 4 tiden satt vi på med Ceski till något matställe och sedan förde hon hem oss.

Några bilder från kvällen


Oscar Minna Jessica




Pia




Ceciliax2


Lördag 030410

På lördag blev det jobb från halv 12 till halv 5. Efter jobbet for jag via mamma och pappa för att hämta röktlax. Där en 7 tiden åkte jag en sväng till gymmet och efter det åkte jag till Conny. Hos Conny var Oscar, Marie, Conny och Jonas. Vi spelade ölspelet, vilket var ganska kul, och där en 12 tiden fick vi skjuts till Ollis. Var så himla trött så jag satt hela kvällen typ på samma ställe och önskade att klockan skulle bli halv 4.

Bjuder på en bild från Rockperry i somras. Jepp jag vet att jag måste vara mer aktiv med min ur dåliga kamera så inte jag blir tvungen att alltid sätta upp gamla bilder. 


Fredag 020410

På fredag bjöd mamma och pappa oss på påskmiddag. Vi åt rökt lax, som pappa lagat, mos, klyftpotatis och så hade mamma lagat en jätte god gräddfilsdipp eller vad man ska kalla det. Som efterrätt fick vi creme brulee som också var mycket lyckad. Mamma bjöd också på typisk påskmat vilket var lammkött och mintgele. Lammköttet var gott utan mintgelet. Mintgelet påminde om tandkräm och på ett konstigt sätt också sprit? 

När jag blir "stor" har jag bestämt att jag ska bli lika bara på att laga mat som mamma, vet ingen som lagar godare mat än henne!

Pappa hade också eldat i bastun som vi fick njuta av före maten. Efter att vi tillbringat några timmar i Merikart åkte vi till Conny i Singsby och senare vidare till Jennifer och Jamppe. När vi varit där en stund åkte vi till matkis där jag slängde av Oscar och själv for jag till Smedsby.





Påsklov

Påsklovet kunde inte komma passligare. Har haft lite stressigt på sista tiden med jobb, skola och fotboll. Jag har inte ens haft tid att träna till maraton som jag skall försöka springa 24.4, har sådär 2 veckor på mig att träna ennu. 
Idag har jag inte haft någon väckarklocka på som ja nästan alltid har på. Men vaknade ändå kanske 9 tiden. Efter att jag och Oscar ätit frukost förde jag honom till simhallen och själv for jag till sportsgym. När jag tränat klart åkte jag tilbaka till simhallen. Var meningen att vi skulle simma tillsammans men  eftersom jag alltid är sen hade Oscar redan simmat klart. Men eftersom jag redan hade betalat för att simma så plaskade vi en stund och sedan åkte vi hem. 
Ikväll ska jag på träning och sedan får vi se vad som händer.

Här om dagen städade Oscar WC:n medan jag läste på läxor, men när det kom till att tvätta duschsilen fick jag ta över, eftersom det är i stortsätt mina hårstrån som fasnat där.  


Yäk yäk, att det kan börja se ut sådär.


RSS 2.0