...

Det är slut bloggat nu, iallafall för en stund, får se hur länge. Ha det bra. Hejdå.

Äntligen helg

Skönt med helg, den kom riktigt passligt. Idag är det en speciell dag eftersom Ketty fyller äntligen 18 år! Jag och 10 andra flickor har blivit bjudna till henne ikväll, där vi ska ha det mysigt och vara i baljan.
På lördag ska jag först och jobba och på kvällen blir det utgång med Fanny och några andra. Denhär gången ska vi till Fontoana. Tänker inte besöka Ollis på en tid nu, har haft ganska tråkigt de sista gångerna jag varit där.
Och på söndag ska vi med Oscar till Merikart och äta.


Grattis till Ketty!


Prickigt

Nytt i garderoben. En söt prickig klänning. Tror det är ända prickiga plagget jag äger.


Den ser mycket bättre ut på.

 


Dag 3 – Mina föräldrar.

Mamma och pappa har uppfostrat mig till den jag är idag och det är jag glad över. De skulle inte ha kunnat uppfostra mig bättre. De stöder mig i allt och ger goda råd när det behövs och det är jag mycket tacksam för!
Mamma jobbar på alarmcentralen och pappa på Wärtsilä. Eftersom pappa reser mycket tycker de om att tillbringa tid hemma med till exempel att fixa saker på gården. Mamma älskar sin trädgård och pappa sin traktor, vilken han väldigt gärna använder till minsta lilla sak, så gulllit tycker jag och mamma. De tycker också väldigt mycket om att resa, speciellt till Florida, Miami.

Har världens bästa och underbaraste föräldrar.

Dag 2- Min första kärlek

Min första kärlek är min första "riktiga" pojkvän, Oscar. Vi har varit tillsammans sedan sommaren 2009 och han är en av de omtänksammste och gulligaste personerna jag träffat. Förstår inte hur vi kan tycka så mycket om varandra fast vi är så olika. Älskar honom grymt mycket och kunde inte ha ett bättre liv just nu.











:)

Hemkommen från skolan och nu kommer Jannike på besök. Vi hade planer på att baka idag, men eftersom jag inte skaffat ingredienser blir det en annan dag. Istället bjuder jag på ängel godis och té.

Dag 1 – Presentera mig själv

Jag är en 19-årig tjej vid namnet Cecilia. Har kallats Ia ända sedan jag var några år gammal. Jag kommer från en liten by kallad Merikart, och för tillfället bor jag i Smedsby med min underbara pojkvän. Jag går tredje året i Vasa gymnasium och blir student våren 2011, får vi hoppas. Har stora framtidsplaner, vilka jag är ivrig att uppfulla. På fritiden tillbringar jag min tid åt träning, pojkvän, skola, familj och vänner. Annat ointressant är att jag är ett godismonster, har tandläkarskräck och suger på att laga mat.

Där fick ni en mycket kort presentation.


Jag lyckas alltid

...förstöra något. Igår till exempel var jag nära att förstöra en hel tvätt med kläder. Oscar hade tvättat tvättmaskinen i 90grader, så att allt smuts skulle försvinna, och då tänkte jag att jag skulle tvätta kläder under tiden jag är och springer. Frågade också före om han hade tvättat i 90grader medan jag satt på den och han sa ja. Tänkte inte mer på det utan for på en lenk. Efter ungefär en timme ser jag att han skickat ett mess till mig där det stod "voi vit*tujen vit*u...du vill int ens vet". Ringde direkt åt honom och trodde jag skulle dö... Förståss hade jag tvättat kläder i 90grader. Fick panik eftersom i tvätten fanns bland annat Oscars favorit jeans och mina nya haglöfs kalsonger som hade kostat 60€. Började springa hemåt i full fart och ringde till mamma för att fråga vad vi skulle göra. Tvätten var så varm att man inte kunde röra den. Fick goda råd av mamma och eftersom kläderna inte varit där längre än en timme klarade de sig, pust.
Där kan jag allt säga att jag hade tur. Skulle ha blivit dyrt annars. Ibland tänker jag inte vad jag gör, jag frågade ju till och med före Oscar om han hade tvättat i 90grader...

Det var gårdagens händelse. Nu till skolan. Ha en fin dag!


Lycke och jag i 2:an

Vill ha

Vill ha och vill ha, ja jag vet, men dendär läderkjolen skulle nog sitta bra i mitt klädskåp :)



Hejsan

Har för en stund sedan kommit hem från skolan och ska snart fixa middagen. Ikväll MÅSTE jag på en 2 timmars lenk, eftersom den inte blev av på söndag. Annat har jag inte på dagens schema.
På lördag var det som vanligt jobb (å konto e bäst.)(Jepp här tycker konto han är bäst, bra då vet vi alla det) och marathonträning. Marathonträningens huvudpunkt var "lihashuolto" (hittar inte rätt ord på svenska), delvis stod nästan hela träningen av kombinationer av fitnesspilates, yoga och stretching. Efter det var jag på en 10km lenk. På kvällen slutade det med att jag endå for till Ollis med alla andra.
På söndag blev det allt för mycket sömn och några timmar jobb. På kvällen var Oscars syster, Madde, här och vi åt gott och såg på tv.
Den var den helgen.

Tänkte också köra igång med en lista som många andra också gör:

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.




Gonatt

Nu ska jag ta natten småning om, för imorgon ska jag tidigt upp till jobbet. Efter jobbet har jag marathonträning från 15.30-17.00. Blev ingen lenk idag så det får bli tills imorgon.


Saknar

:)

Dagen har bestått av samhällslära, modersmål, gym, engelska och matte. Hann vara på gymmet 2 timmar. Det blev bland annat 50min löpning, 30min muskelträning och 10min vibratrim. Skulle egentligen, enligt träningsschemat, borde springa 15-20km idag men den lenken flyttar jag till söndag och tar söndagens lenk idag istället. Borde alltså ennu idag hinna, efter ett besök hos Erikssons, på en lenk som ska vara 8-10km och i ökande takt, delvis pulsen ska vara kring VK1 och VK2. Skall förklara vad jag menar med VK1 och 2 någon annan gång.

Om cirka en halv timme plockar Elin upp mig och vi åker mot Veikars. Ha en bra fredag allihopa!


Konstigt nog har jag inte druckit en enda té kopp idag, när jag annars brukar dricka ungefär 5-6 koppar. Tänker testa en ny té sort, som smakar äppel, innan jag blir hämtad.
Det är dock inte den på bilden, här under.

I want

Så sjukt fin fake fur jacket!

lookbook.nu

Dagens





Utmanad av Lycke

4 TV-program jag ser:

1. Sex And The City

2. Desperate Housewives

3. Salkkarit

4. -


4 saker jag gjort idag:

1. Varit i skolan

2. Tränat

3. Hittat ett par super snygga jeans, som jag bara måste ha

4. Träffat mamma


4 saker jag längtar efter:

1. Jullovet

2. Resan efter skrivningarna

3. Skolavslutningen

4. Sommaren


4 saker på önskelistan:

1. Största önskan vill jag inte avslöja

2. Objektiv till kameran

3. MacBook Pro

4. -


Dagens



Nej

...kanske det inte alltid är så lätt att veta vad man vill utbilda sig till och jobba med i hoppningsvis 30-40 år framåt. Ja, kanske man ändrar sig då och då. Vissa vet redan när de går ut högstadiet vad de vill utbilda sig till, medan andra inte har en blekaste aning. Oftast börjar man i gymnasiet om man inte vet vad man vill bli, vilket jag gjorde. När jag gick andra året var jag ännu osäker. Själv skulle jag så klart ha velat veta redan i början av första året i gymnasiet vad jag vill utbilda mig till. Men jag är tyvärr inte en av dem...Om jag varit en av dem skulle allt troligen vara mycket lättare nu.I början av tredje året hade jag tänkt söka till Hankken, vilket jag var ganska säker på.
Men vips, så har jag ändrat mig, förra veckan började jag fundera på att utbilda mig till tandläkare. Om jag skulle utbilda mig till tandläkare skulle jag kunna bilda en egen privatmottagning. Har alltid velat bli en egen företagare. Men problemet är att skolan är i Helsingfors, vilket gör allt så mycket svårare. Har ständigt ångest över det, och jag hatar den känslan mer än något annat.
Har inte tidigare tänkt på att flytta till Helsingfors, som det stod i Vasabladet. Jag trivs så bra här i lilla Vasa med familj, pojkvänn och vänner. Men har man andra alternativ när något, man kunde tänka utbilda sig till och jobba med i framtiden, finns i Helsingfors?
Som sagt finns det inga lätta skeden i ett liv. Men det här är faktiskt något jag tror jag vill jobba med i framtiden. Själv är jag glad över mig själv, över det att jag kanske hittat yrket som passar mig. Men ändå inte. För det skulle innebära en flytt till Helsingfors...Jag vill inte lämna allt i Vasa.

Men en flytt till Helsingfors skulle först bli av om några år, beror på när jag slipper in. Men troligen inte nästa år redan, eftersom jag inte är tillräckligt bra på matte. Borde först ta några extra matte kurser. Och det är ju inte speciellt lätt att slippa in heller, när de bara tar emot 8 stycken på den "svenska" linjen.

Dagens planer:
  1. Skola
  2. Träff med mamma
  3. Får besök av Jannike
  4. Marathonträning
  5. Eventuellt läxläsning

Ojdåå

...då hade man mitt i allt beställt någonting igen, men vad det är får ni vänta och se. Resten av dagen består av en lenk (vilket är ett måste eftersom jag inte tränat på 4 dagar, ajaj), läxläsning och mys med älskling.


Har inte varit så aktiv med kameran på sistone, så jag bjuder på en 2 år gammal bild istället

Nytt i garderoben



...

Jobbet kallar

A big smile

Är så glad, så glad. Fick 8½ i biologi5 provet och 9 i betyget, jeeeij!
Idag har jag varit till gymmet. Sprang 9.2km på springmattan på 1h 5min. Efter det åkte jag till Fanny och Patricia och sedan hem till mamma och pappa.

Nu ska jag göra lite läxor och se på salkkarit. Imorgon ska jag på spinning 06.45, och kanske vatsa-selkä om jag hinner. Sedan skola dagen lång och efter det jobb. Kill me.


En dag som denna saknar jag sommaren grymt mycket

Nytt i garderoben

Fick av mamma och pappa en del toppar och tunikor från nelly.com. Fick bland annat en himla söt tunika av märket Rut m.fl.

Tack tack!

Marathonskola

Idag har jag varit på marathonskolan. Vi var på en cirka 8km lenk och hade lite teknikträning samtidigt. Var rikitgt skönt att vara och springa, eftersom det var perfekt spring väder. Det var inte för kallt och det snöade inte, plus att snön gjorde att det var ljusare ute.

Imorgon har jag gymnastik på morgonen efter det samhällslära sedan hål, då jag antagligen far till gymmet. Efter håltimmen har jag till sist en engelska timme.



Dålig dag

Saknar alla utekvällar. Känns som om jag inte varit på en korg på hur länge som helst. Funderar på att besöka fontana i helgen. Men då ska jag ju också jobba, får se hur det blir...












Off to the gym

Mina benmuskler är ännu sjuka, fan också! Tänker ända åkta till gymmet på ett springpass. Efter det blir det läxor och mys med min älskling!


Lönen, den kom och for...

Jepp, lönen den kom och for...Men behöver man så behöver man. Som tur håller dessa några år framåt.

Byxorna- Salomon. Nu behöver jag inte frysa röven och låren av mig när jag är ute och springer i kallare grader.


Handskar- Asics


"Svettdräkt"- Haglöfs


Och till sist mina nya springskor, från Asics. Blev inte de som jag först tänkte köpa. Det blev ett par andra som passade bättre till mina fötter. Viktigaste är, när man springer mycket, att ha rätta skor. Annars kan man få knäskador m.m.

Desperate Housewives

...började idag på nelonen. Världens absolut bästa serie!

08.11.10

Idag var det första dagen på den näst sista perioden. Började dagen med att mjuka upp min muskler, efter en tung muskelträning med marathon gruppen. Tyvärr, hjälpte det inte mycket. Efter det blev det skola och shopping. Var till Mysports där jag hittade springbyxor som håller minusgrader, svettdräkt (som jag kallar det) och lenkskor, som jag skall hämta imorgon. De hade -25% från alla träningskläder med mera, så ni ska åka dit ifall ni behöver träningskläder eller något annat. Kommer bilder upp imorgon, på det nyinköpta!
Mamma och pappa var just här på besök och nu ska jag ta och stretcha och hoppas på att mina ben är i skick imorgon.


Njuter av livet just nu!

Bio

Det blev bio igår, paranormal activity 2. Den var helt bra, men tyckte ettan var bättre.
Idag har jag varit och jobbat och nu så småning om ska jag dra till gymmet och sedan ska vi till Oscars mamma, där det bjuds på mat.


Begravning

Nu ska jag på begravning och efter det till gymmet. Bättre uppdatering på kvällen.



Bild från google

Inspiration

 






In love

Är kär i dessa skor från Topshop, så grymt snygga!


Är så himla glad

Är på världens bästa humör. Marathon träningen gick super bra, plus att min småkusin Michaela, också är med i marathonskolan vilket jag inte visste att hon skulle vara. Det betyder att jag från och med nu, 7 månader framåt, har en träningskompis, äntligen!
Imorgon ska vi med Michaela 06.45 på SpinnBodyPump. Finns inget bättre än att träna!




Idag drömmer jag

...om att resa runt i världen. Nu just drömmer jag om att resa runt i världen, dock efter att jag fått min utbildning. Det finns så mycket jag vill uppleva, till exempel skulle jag en dag vilja se Victoriafallen och en hel del andra platser. I framtiden önskar jag mig ett jobb där man skulle vara tvungen att resa mycket, för då skulle man på samma gång få se världen.

Victoriafallen





Pigg&Glad

...det är vad jag är idag :) Steg upp 06.00 för att läsa lite samhällslära och snart åker jag till skolan. Efter skolan blir det gymmet och uppsats skrivning. Senare på kvällen på marathonskolan, äntligen!

Blev ingen träning igår eftersom jag var tvungen att ägna all min tid åt samhällsläran, hoppas bara att provet går bra idag då.


Prov vecka

Hade prov igår, idag och ska ha imorgon och på trosdag och fredag blir det modde uppsats och engelska talprov?

Denhär veckan har jag också börjat träna ordentligt eftersom maratonskolan börjar imorgon, jeeeij! Så nu blir det träning åtmistone 6 gånger i veckan.

Dagen består av samhällslära läsning och ett gympass, kanske spinning?

På torsdag hoppas jag att jag får träffa min älskade Joanna!

RSS 2.0