:)

Nu har vi suttit och ätit födelsedags daimkaka och pratat med Sara och Martta. Klockan är redan över 11 så det är dags att ta natten. Måste ännu påpeka om att jag och Oscar hade en het diskussion om vad som är bättre att vara, tobaksberoende eller sko/shoppingberoende. Och jag vann diskussionen! Men det vill ju inte han erkänna. Skulle aldrig i hela mitt liv vilja vara tobaksberoende/rökare. Fy, kakka och blä för det! Skulle fast kunna skirva en bok om hur mycket jag hatar tobak.
Men nu ska jag gå och tota. Natinati!
Och i morgon får jag åka hem till älsklingen!

Saknar!

Oj, vad jag saknar Amanda. Vi ses alldeles för sällan, men på helgen eller nästa vecka ska vi ut och äta på restaurang och efter det på bio. Längtar!

301111

Idag har jag haft skola från 8.15-16.00. Kemi provet gick ju inte som planerat. Jag förstår inte hur jag inte kan minnas saker som jag gått om och om igenom. Ena dagen kan man nånting men nästa dag kan man det inte. Har alltid haft dåligt minne, men nu tycker jag det blivit ännu värre. Mina vänner och speciellt Oscar kan intyga det. Slut pratat om det. Efter skolan for jag och Sara och köpte en kaka till Martta som fyller 19 i morgon. Vi ska överraska henne redan ikväll med kakan för att både jag och Sara åker hem i morgon efter skolan.

Men nu ska jag dra på lenkkikläderna och fara med Sara på en länk. Pusshej!

Lycka är att leva i nuet


Talk that talk

Denhär bruden är otrolig. Gillar hennes nya låtar grymt mycket! Här kommer 2 favoriter!


291111

Efter att ha läst hela dagen och varit på gym ska jag nu äta kvällsmål, dricka té och fortsätta läsa på det sista tills i morgon. Jag är sååå nervös inför kemiprovet. Man vill ju så mycket att det ska gå bra, men är rädd att jag inte kommer att förstå alla frågor eller minnas hur man räknar dom. Får hoppas på att det går någorlunda bra iallafall.


Godmorgon!

Min dag ser ut såhär
  • Skola 9.15-11.50
  • Tvätta lakan
  • Städa
  • Läsa på kemi prov
  • Bodypump 18.20-19.20
  • Bodycombat 19.30-20.30?

Stockholm Marathon 2012

På helgen anmälde jag mig till Stockholm Marathon 2012. Hade på något konstigt vis för mig att jag redan anmält mig, men kom på för några dagar sedan att jag inte gjort det heller. Tur fanns det ännu lite på 1000 platser kvar. Åååh, vad kul det ska bli!! Kan inte vänta tills 2 juni 2012!!

Bjuder på en bild från Stockholm Marathon 2011. Jag var över lycklig på den bilden! Stockholm Marathon 2011 var bland det bästa jag gjort i hela mitt liv!

281111

Sista timmen för idag slutade just. Fick idag också veta att vi är "lediga" på fredag, så nu har jag ledigt från fredag till tisdag, jeeij. Vi har ju kemi prov på onsdag så vi ska gå med Sara till skolan och läsa på det ikväll. Före det borde jag hinna på en länk, men har absolut ingen lust. Ska iallafalll dra på mig springkläderna och hoppas på att få liite motivation under länken. Men nu måst jag dra, pusshej!
Sara&jag!

En vit plast julgran?

Medan jag inte är hemma passar Oscar på att köpa en vit plast julgran!! Nee, det gillade inte jag. En vit plast julgran på julen? Det är ju inte jul utan en äkta julgran. Jag vill ju känna doften av en riktig gran på julen. Förra året hade vi en äkta julgran, vilket Oscar inte gillade för att den barrade så mycket. Då redan ville han ha en vit plastgran, men jag lyckades övertala honom att vi ska ha en riktig julgran. Men i år passar han förstås på att köpa en medans jag är i Karis...Där i vardagsrummet står den då. En vit plastgran. Nå, jag lär väll bli van med den. Men ett som är säkert är att vi nästa år har en riktig julgran.

Håååå!

Fick hem dessa gudomliga skor för några dagar sedan. Men är tyvärr tvungen att skicka tillbaka dem! :( Hatar att ha bred fot! Har alltid svårt att hitta skor som är perfekta på foten. Förståss skulle jag kunna pina mina fötter i dem i några timmar men det är allt. Vem har på sig skor i bara två timmar när man är på korg eller på restaurang? Inte jag iallfall. Helst av allt sku jag vilja behålla dem fast dom är lite för små, men de är aningen för dyra för att bara ha och stå i skohyllan. Blir att fortsätta spana efter lita spikes ändå, måste ha!

Flitig studerande

Idag läser jag på kemi prov som vi har på onsdag

Lördag

Idag har jag storstädat och gått igenom mitt skrivbord, har ännu klädskåpet kvar som jag ska gå igenom i morgon. Har också än en gång konstaterat att man måste dammsuga varannan dag här hos oss. Hatar damm och smuts!! Vi har också haft besök av Cecilia och busungen Liam, som jag inte sett på länge. Så kul!

Sötis Liam som provar min tomteluva
Cecilia hade med sig en tékopp till mig, som jag får ta till Karis eftersom min gick sönder där. Tack vännen! <3 Blev helt jätte glad för den är så stor och fin!

251111

På fredag var jag till frissan och efter det var vi med Oscar och köpte massa julpynt. Senare på dagen kom Nico och solstrålen Melody på besök. På kvällen var vi och köpte ett nytt tv bord, ett vitt så nu har vi alla möbler vita förutom soffan, jejee. Hoppas vi smånigom kan köpa en ny soffa också men det blir nog i ett senare skede, tyvärr, eftersom en som vi vill ha kostar sååå himla mycket. Vi hann också vara till Merikart och hälsa på. Och efter det var vi och bowlade och till Amarillo med Fantin och Nina. Perfekt fredag!

Sööta Meloody som alltid är så glad

:)

Såhär ser mitt hår ut just nu. Blev ju inte riktigt som planerat. Ville ha riktigt rött men eftersom jag har så mörkt hår sku man ha måsta avfärga det först och blahiblaha. Vilket skulle ha nött på håret så mycket så vi tar det stegvis då istället. Så slutresultatet blev mörkröd. Helt nöjd nog.

Sista dagen i Åbo 241111

Sista dagen i Åbo och nästan alla var pigga och glada
Fyy, vad bakterieodlingarna lukta skit!
Bakterieodling av vattnet från Aura å
Domdär små prickana sku man räkna sen då...säger bara aj mina ögon...
Blev galen av att räkna alla små små kolonier!
Martta :D
Milla
Lunch på subiii
Och nästan hela klassen

Godmorgon!

Ska snart till frissan och är ännu lite osäker på vilken färg jag ska färga det...Men jag är jätte glad över kommentarerna jag fick och ni får vänta och se vilken färg det blir :D Men nu har jag bråttom, uppdaterar senare på dagen!

Tidsinställt

Sista dagen i Åbo och i labbet. Vet inte riktigt när vi slutar idag men hoppas före 16.00, så hinner jag träffa Matilda före jag tar tåget till Vasa klockan 18.00. Pusshej!

Håret

Mitt hår ser förjävligt ut nu just. Ska se ifall Carina vill fixa till det lite på helgen, ifall hon har tid. Har länge velat göra en förändring och funderar om jag borde färga det ljusare eller till och med rött?! Skulle vara kul med en förändring! Eller så kanske jag bara borde ha samma färg. Svårt dedäär...Behöver lite hjälp??? Snälla, lämna en kommentar om vad ni tycker! Ljust, mörkt eller rött?

Från labbet

Först lite bakterieodlingar
Leidooon!

231111

Ojoj, vilken dag. Hjärnan har varit i full gång sedan halv 10 i morse fram till klockan halv 5. En enda paus på hela dagen vilket var bara 20min. Nu är jag så slut i huvudet. Hade kameran med mig idag också men bilderna kommer upp lite senare ikväll. Idag har vi då bara varit i labbet och gjort en massa. Dagen började riktigt bra. Höjdpunkten var när jag och Torbjorn lyckades jätte bra med färningen av gramnegativa stavar. Vår lärare var mycket imponerad ;). Men efter det började det bara gå neråt. Vi båda var så trötta och slut i huvudet så vi det bara gick fel hela tiden. Men tillslut blev allt smått roligt när vi typ inte fattade enkla anvisningar och så vidare.

Men nu ska jag dricka té och bara ta det lungt.


Dit for den...

Har lyckats igen en gång. Dit for min enda STORA tekopp här i Karis. Var tvungen att ta en egen tekopp hit för att dom bara har små fjuttiga koppar (och fula såna) här, och vad händer inte med den?! Så klart sku jag ha sönder den här för en kväll sedan. Tur åker jag hem till helgen så jag får ta med mej en ny. De va de då. Pusshej!

221111

Äntligen är jag "hemma". Morgonen började inte så bra. Jag försovde mig och kom 1 timme försent till Åbo. Allt gick bra i labbet och det var så kul att se på bakterierna vi odlade igår, och vad de hade växt...Aningen äckligt nog när man ser hur mycket bakterier det börjar växa av ett fingeravtryck. Hyi! Ska ta med kameran imorgon och ta bilder så får ni se!
Nåjaa, vi slutade halv 5 tiden och tog tåget till Karis klockan 17.15. När vi kom till Karis vid 6 tiden gick jag raka vägen till gymmet på bodypump. När bodypump passet tog slut började bodycombaten efteråt och jag blev sugen på att joina Milla på den. Jag hade så mycket energi så var nog tvungen att gå på bodycombat också. Super kul var det, jag fick säkert 100 energikickar och ville inte att timmen skulle ta slut. Kom just till lägenheten och ska ta en varm dusch och äta kvällsmål. Sen blir det att ta natten!

Klockren!

Vi tjejer…

Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder.
Vi läser på schampo flaskan i duschen.
Vi skrattar åt våra egna skämt innan vi berättar dom.
Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil.
Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den.
Vi trycker på dörren fast att det står dra.
Vi säger va? fast vi har förstått allt.
Vi hatar när vinden förstör våran frisyr.
Vi kollar i kylskåpet 10 gånger om dagen utan att äta något.
Vi kan se samma film 10 gånger.
Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom.
Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade.
Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan.
Vi sätter våra alarm tidigare så att vi kan ligga och sova längre.
Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover.

Hittade denna på en blogg och var bara tvungen att också publicera den!


Tummen upp för mig

Jag är så glad för att jag kom mig ut på en länk idag. Det tog nog många timmar innan jag kom mig iväg. Hade ingen lust eller ork. Medans jag låg i sängen hittade jag på en massa ursäkter om varför jag borde ta en vilodag idag. Men de var ju bara undanflykter. När klockan blev 20.45 fick jag nog och satt på mig träningskläderna och drog ut i mörkret. Det största hindret är att ta sig ut och speciellt när det inte är så bra väder. Men när man kommer ut i den friska luften går det hur bra som helst. Och känslan efteråt är ju bara för härlig. Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa en bok. Sweet dreams!

Tröttis

Denhär veckan ska vi vara från skolan i Åbo och labba. Vilket betyder att vi varje dag är tvungen att pendla. Som tur slutade vi före 4 idag så vi hann med 4:ans tåg. Men imorgon slutar vi först 16.45, vilket betyder att vi är tillbaka först 6 tiden...jobbigt. Men nog står man ut denhär veckan, dessutom är det ändå rätt kul att labba.
Nu ska jag försöka vila en stund i hopp om att jag blir lite piggare så jag orkar ut på en länk.
Bjuder på en väldigt snygg bild bara för att man inte kan se fulare ut (och för att jag inte kan ta något på allvar idag), haaha. Tänk va söt brud Oscar har!

!

Idag har jag varit på jätte dåligt humör. Ville inte alls sätta mig på tåget och åka tillbaka till Karis. Känns som om jag inte alls har hunnit vara med Oscar på helgen, ännu till när man varit ifrån varandra 2 veckor. Och kan hända att jag inte heller kommer hem nästa helg. Inte är det alltid så lätt med distansförhållande. Men vi kämpar på. Snart får jag ju också jullov, vilket ska bli suuperuber skönt!

Gårkvällen i bilder

Fanny som ÄLSKAR djur, höll till och med Milli i famnen!
Galen Milli, som tyckte det var jätte kul att leka med sin svans
'

201111

Igår träffade jag fina Linn!
Efter det for vi med Oscar till La strada och åt kebaaaab, godaste på länge.
Min sööta skäggiga kar som protesterar att rak sig :D

:)

Igår fick jag en topp av Oscar. Så snygg! Tack älsklingen! <3

Godmorgon!

Skulle igentligen vakna 9 men somnade om, typiskt. Så nu ska jag snabbt fara på en länk. Klockan 2 ska jag träffa Linn på wayne´s i stan och ikväll blir det utgång med Fanny och Lycke. Ska också se ifall om vi ska träffas med Ceski, som jag inte sätt på evigheter. Pusshej!

Mina nya skor

Nu har jag hittat dom perfekta klackskorna som jag ska traska runt i, i vinter. Tog ett tag att hitta de perfekta på grund av att de flesta klackskor jag sett på, enligt mig, varit för låga. Gillar skor som har en klack mellan 13,5-15,5cm (inklusive platå). Dessa skor har en klack på 15,5cm inklusive platå, gillllaaaar!

På tåget till Vasa


Happyyy!

Idag fick jag hämta mitt paket från posten. Hade beställt lite skolböcker och en styrketräningsbok, som jag väntat på att ska komma hela veckan. Har alltid haft mycket frågor kring styrketräning och blev helt super glad när jag såg styrketräningsboken på adlibris. Från boken får man många bra instruktioner och tips om styrketräning. Boken kommer att läsas flitigt de kommande dagarna.

171111

Idag:
  • Gymmet med Milla
  • Skola 12.30-20.30
  • Packa

Färdig!

Blev just klar med min halsduk som jag stickat. Stor och varm. Perfekt nu när det börjar bli kallare. Var också idag med Sara och köpte mera garn till min andra halsduk som ja ska börja på imorgon.

I wish today


Hemkommen från gymmet

Om jag inte var död före jag for till gymmet, var jag det definitivt efteråt. Jag orkade knappt gå och hålla i korgen i butiken när jag var och handlade. Men måste nog erkänna att det är den bästa känslan efter ett grymt träningspass. Nu ska jag ta en varm dusch och sedan tänja och lyssna på avslappnande musik. Ett bra slut på en jobbig dag. Fintfint!

Trött, tröttare, tröttast!

Är så trött. Har haft skola från 9.15-16.00. Okej, det är ju inte så lång skoldag men när man har samma ämne i flera timmar och dessutom bara sitter och lyssnar på läraren dagarna i ända så blir man väldigt snabbt trött. Dessutom har jag de senaste dagarna inte fått sovt (säger man så?), vilket resulterat i 6h sömn per natt. Vilket jag nog klarade av förr men nu när skolan är så krävande så behöver jag mera sömn.
Jaja, hoppas de bir bättre snart. Ska försöka ta en powernapp nu och sedan åka till gymmet på bodypump. Pusshej!
'

Gonatt!

Nu ska jag drömma mig bort och hoppas på en bättre dag imorgon

ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY

Hittade för några dagar sedan ett par shorts som jag bara måste ha! Så uppiggande färg! Måst se ifall mamma och pappa vill köpa dom till mig som julklapp ;) Älskar färgglada träningskläder.

Dagens

Idag inviger jag den nya stickade koftan, som hittat till min garderob

Jaa-a

Har en mycket jobbig skolvecka framför mig. Ännu till ska man göra massa läxor, läsa på prov och träna. Huh, väntar tills fredag då jag får sätta mig på tåget till Vasa. Ska snart gå och lägga mig så jag orkar med en powerwalk före skolan börjar i morgon. GONATT!


Don´t worry, be happy


Grattis på farsdagen, pappa!

Tyvärr, missar jag farsdagen detta år men det gör inte så mycket eftersom vi inte brukar fira det så stort. Men klart skulle jag ha velat vara där och ge honom en kram.
Pappa är pappa, han är bäst. Jag kunde inte ha en bättre pappa än han. Jag är så lyckligt lottad över att ha fått så fina och bra föräldrar! Dom gör allt för en och står bakom en i vått och torrt. Oj, vad jag saknar dom nu! Men hoppas mina bröder har hittat på något åt pappa så han får en bra dag. Älskar er!

Hejhej!

Bjuder på en gullig bild på Oscars vattenödla

Bra start på dagen

Dagen startades med en längre länk på 1h och 35min och efter det 6x70m spurt. Jag lyckade också hålla pulsen låg idag, tummen upp för det! Nu ska jag tänja och sedan läsa till matteprov.

<3

Har glömt att visa mina nya klackskor (köpte nog dem för några månader sedan?) av märket Wildflower by Kenza. Dom hör definitivt till favoriterna. Så snygga!

Älska livet som det är

Har just varit och handlat lite mat så jag ska klara mig över helgen. Köpte också en påse med salmiak och funderar om jag ska ha godisdag idag eller imorgon. Jag försöker nämligen behärska godissuget och försöker ha en godisdag i veckan. Svårt för mig som är ett godismonster men det har gått bra hittills.
Idag är det då fredag och jag lämnar här i Karis över helgen. Skulle jätte gärna ha åkt hem till Vasa men på grund av många skoluppgifter så är jag tvungen att stanna här. Det var nog det enda rätta beslutet. Ikväll ska jag se på en massa program och bara ta det lungt!


Godmorgon!

Har just ätit morgonmål och tänkte dra på en powerwalk före skolan börjar klockan 12.15. Hade nog planer på att gå med Milla till gymmet på ett bodytrim pass men jag är så trött i kroppen.
Angående gårdagens länk, var den bäst på länge. Det var så skönt och jag kunde ha sprungit hur länge som helst. Tog ju nog en stund innan jag kom mig ut, eftersom jag tyckte att det var så kallt, men när jag satt på mig tillräckligt med kläder så kändes det ändå inte så farligt. Men nu ska jag småningom klä på mig och gå ut i den friska luften! Pusshej!

Believe you can and you’re halfway there







Dagens allt


Dagens låt: FlorRida- Good feeling
Dagens smink: Ingenting!
Dagens klädsel: Leggings, tunika, stickadtröja och halsduk
Dagens händelse: Jag skolka från engelskan
Dagens planer: Några matte timmar kvar sen ska jag på en länk och sen ska jag läs på fysik 
Dagens vill ha: En längre helg så att jag sku kuna åk till Vasa
Dagens saknad: Miami, Oscar, mamma och pappa
Dagens drog:
Dagens träning: Kommer att bli en timmes länk plus teknikövningar
Dagens måste: Läs på fysik
Dagens köp: Papper
Dagens mat: Ris och kyckling
Dagens mående: Helt super bra!

Update!

Ifall någon undrar vad jag gör så pluggar jag, surprise surprise! Vi har 10 kemiuppgifter tills imorgon och jag har fått lite på 4 gjort. Blir att sitta upp sent ikväll.

Gymgymgym

Bara väntar att klockan ska bli 3 för då ska vi med Milla till gymmet. Ska bli så skönt att få åka dit och tänka på något helt annat än skolan!

Namnam!

Nu mumsar jag i ett bröd med gravad lax, så gott! Efter skolan var jag på en timmes länk så det fick räcka för idag. Hade annars planer att gå till gymmet också men det får vänta tills i morgon. Har också hunnit tänja i nästan 45min. Ska försöka skärpa mig nu med tänjingen. Det är så lätt att glömma bort det och ännu till är det så viktigt! Före läggdags ska jag försöka göra några skoluppgifter och det går såååååå trögt när det är svårt (nu menar jag kemin då). Men gonatt allihopa!

Idioter

Jaha! När jag var på väg till middagen såg Martha att det hade kommit ett brev till någon som heter Ccilia Matsson. Hon funderade om det var till mig när det var från Sydbevakningen. Vi öppnade brevet och kom fram till att det var till mig. Bra då dom inte ens kan skriva mitt namn?! Hur svårt kan det vara?! Nåjaa, det är nu inte det jag är arg över utan att de skickade en faktura på 64,92€ för att vara exakt. Det skulle ju bara bli 35! På fakturan står det att det blir att kosta så mycket eftersom det var efter klockan 18.00. Jaha, så står det inte i vår "infolapp", där står det istället att på vardagar 30€ + tillägg och helgar 60€ + tillägg, det var ju inte på helgen jag låste ut mig!
Fakturan tänker jag inte betala förrän jag ringt till dem och klagat. Om jag skulle ha vetat att det skulle bli så mycket skulle jag ha sovt i köket och väntat tills kanslisten kommit till skolan. Jag skulle ju kuna få ett par snygga skor för det där priset! Jävla onödigt att låsa ut sig och betala sjuka priser för att någon ska komma och öppna...


Off to school

Idag var det väckning 06.00. Nu är powerwalken avklarad och jag är färdig för skolan. Men först morgonmål! Idag har jag skola från 09.15-14.45. Efter skolan ska jag städa mitt rum och försöka göra några kemiuppgifter. Pusshej!

Tittidii!

Efter skolan drog jag mig till gymmet och dagens träningssaldo hamnade på 1h och 45min, helt bra. I morgon ska jag på powerwalk på morgonen och på kvällen ska jag på bodycombat eller på en länk. Nu är jag helt slut och ska så småningom ta natten. Gonatt!

Nallen!

Här är den, den perfekta nallen. Julig och söt! Passar perfekt till lägenheten eftersom vi har mycket vitt. Nu till jul vill vi inte bara ha en massa tomtar över allt så lite röda detaljer blir perfekt.

:)

Nu är jag tillbaka i Karis och ska snart traska iväg till skolan. Idag har vi skola från 12.30-17.30. Efter skolan ska jag antingen till gymmet eller så blir det en länk ute i friska luften.

061111

Godkväll! Idag har vi varit och handlat lite sedan var vi hem till mamma och pappa. Där hade mamma lagat pizza och som vanligt var det super gott! Efter att spenderat några timmar där for vi till Oscars mammas frisörssalong. Därifrån kom vi hem med en jätte fin prydnadsnalle (som jag visar senare) som passar perfekt till julen och shampo+balsam, som vi fick av henne. Tack igen Carina!
Ikväll ska jag troka damm, packa och läsa på kemi, medan Oscar är på rinkbandy träningarna. Men först ska jag  se ett program Grey´s Anatomy och dricka flera tékoppar!

Hemma är inte där du bor utan där man förstår dig


Inte min dag

Idag går det inte riktigt som de ska:
  • mitt minneskort till kameran har gått sönder
  • när man blivit sams med en granne kommer en annan och är fittig (tar otroligt med energi att ha grannar som klagar för precis allting och ännu till står och följer hur många och vem som kommer och hälsar på oss)
  • youtube funkar inte på min dator
  • allt är bara så jobbigt idag
Ikväll vill jag bara ta det lungt och ha en myskväll, eftersom det inte blev av igår när vi hade Nina och Fantin här. Men det var också kul för vi spelade gris och alias. Nu ska jag göra lite skoluppgifter.

Hejsan!

Snart kommer mina vänner hit. Vi ska bland annat planera lilla jul och bara umgås. Senare ska jag hem till Merikart där jag ska ta bilder på Mersun som ska säljas. Nu ska jag fixa till det sista före dom kommer. Pusshej!

:)

Har jag tråkigt på tåget? JA, därför denhär listan.
1. Hur gammal är du om fem år? 25
2. Vem var den sista du träffade? Martha
3. Hur lång är du? Jaa-a, hoppas på 158cm, men tror jag är liiiiiite kortare än de, bara liite. 
4. Vilken var den senaste film du sett? Hangover 2
5. Vem ringde du senast? Oscar
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Jaa vi gör he :)" till Sia
7. Vad är dagens planer? Sitta i tåget och på kvällen blir det fredagsmys
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa! Tycker det är jobbigt att skicka sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? För 5 dagar sedan
11. Vilken ögonfärg har du? Grön
12. När vaknade du idag? 08.00
13. Har du någon gång hittat en katt? Kan inte minnas
14. Vilken är din favoritplats? Finns många
15. Vilken plats föredrar du minst? Ingen, med rätt sällskap blir alla ställen bra
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Finland någonstans som egen företagare med en underbar familj

17. Vad skrämde dig som barn? Jaa-a duu...madrömmar?
18. Vem fick dig att skratta senast? Oscar
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Yepp
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar 
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med
22. Hur många kuddar har du i sängen? En (helst liiten), kuddar är bara i vägen
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Aa-a
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? SKOR, ibland strumpor, ibland barfota
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? Ben&Jerrys chocolate fudge brownie
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Spara, slösa och skänka
29. Tycker du om Kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? Nej, fyy. Jag dricker té
31. Vad dricker du till frukost? Té eller vatten
32. Sover du på någon särskild sida? På magen
33. Kan du spela poker? Nej
34. Tycker du om att mysa? Yepp
35. Är du en beroendemänniska? Nej, som tur inte!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja
37. Vill du ha barn? Ja, åtminstone 3 eller 4 små busungar 
38. Kan du några andra språk än svenska? Finska och engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, som tur
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Skor, kläder och inredning
42. Äger du dyra smycken? Ja
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Tuggummi
45. Vem är den roligaste människan du känner? Joanna och Oscar! (kunde inte välja en)
46. Välj ett ärr på din kropp? Den på min högra arm efter att en raket kom rakt på mig
47. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Kanske, vet faktiskt inte
48. Flirtar du mycket? Nej, inte med flit iallafall
59. Vart togs din profilbild för din blogg? På provinssi
50. Kan du byta olja på bilen? Nej
51. Har du fått fortkörningsböter? Haha, ja
52. Vilken var den senaste bok du läste? New Moon
53. Läser du dagstidningen? Ja


041111

Godmorgon! Sitter med min tékopp och ska snart börja läsa på kemi och göra några matteuppgifter. Vi har skola från 12.30-14.45, men jag tar tåget redan klockan 14.00 så jag inte kommer så sent hem till Vasa. Ha e bra dag mina fina läsare!

031111


Dagens


Lyx!

Det är så lyxigt att bara få gå till en färdig dukad frukost med gröt, fil, bröd, yogurt, ägg, flingor och en massa annat. Man blir nog aningen bortskämd här när varje måltid blir serverad förutom kvällsmmål. Jag tycker det är så skönt att inte behöva laga sin egen mat. Som sagt är jag ju ingen kock och så tycker jag heller inte om att laga mat. Jag kan heller inte laga så många maträtter, så det blir alltid pasta eller ris.
När jag är färdig med studierna och kanske börjar skaffa familj, så då ska jag nog ta i tu med matlagningen och då får mamma bli min lärare. Vill lära mig laga "mammas mat". Nu tänker säkert någon av er att det inte är så svårt att laga mat det är ju bara att följa reseptet. Men jag har försökt med det men av någon konstig anledning brukar det inte gå så bra...
Det där var mina morgontankar...Nu måste jag läsa på kemi. Pusshej!

suck...

NU är det riktigt jobbigt. Kemi uppgifterna är alldeles för svåra och skrivandet av den vetenskapliga texten går inte framåt. Idag är det första gången jag vill slänga böckerna i väggen och bara lämna allting. Ångrar att jag inte förstod att ta kemi och fysik kurser i gymnasiet. Men här ger jag inte upp för det kommer att komma jobbigare tider då jag kommer att vara tvungen att kämpa ännu hårdare. Har nu haft en paus från kemi uppgifterna så jag ska försöka få några till gjort nu. Huvudsaken är ju att man försöker.
Senare ikväll ska vi med Martha på tryckisafton. Ha en trevlig kväll!

En mindre glad Ia...

Tummen upp för mig!

Alltid ska jag lyckas med det ena och det andra. Om jag inte faller och skadar mig eller söndrar något så låser jag ut mig. Igår kväll lyckades jag låsa ut mig från mitt rum när jag var på väg att gå i en varm dusch. Där stog jag då i min nya rosa fina handduk och tofflor. Klockan var runt 9 vilket betydde att jag var tvungen att ringa Sydbevakningen. Först försökte jag desperat med någon annan nyckel och ett hårspänne men klart det inte funkade. Det dröjde inte länge förrän en snäll gubbe kom och öppnade dörren åt mig. Detta kostade mig 35€. Direkt började jag fundera på vad jag skulle fått för pengarna, till exempel en fin mysig stickad tröja eller så hade jag sluppit till Vasa. Detta var pricken på i:et när jag hela dagen gått och funderat över pengar och hur jag ska ha råd med alla tågresor.
När jag låste ut mig kunde jag inte låta bli att skratta, för det är ju så typiskt mig och jag visste att jag någon gång skulle jag lyckas med det.


Jag vill!

Nu skulle jag vilja fara på en länk. Har inte sprungit på gud vet när och nu vill jag ut i friska luften och svettas som aldrig förr. Gymmet saknar jag också! Har haft förkylning nu ett bra tag men har bara lite sjukt i halsen ännu. Jag vågar ändå inte börja träna ännu så det inte slår tillbaka. Har alltid problem med att jag börjar träna för tidigt eller tränar ändå fast jag är sjuk men detta lönar ju sig inte, eftersom det alltid blir värre. Men nu har jag lyckats hålla mig hittils, tummen upp för det! Hoppas jag iallafall är helt frisk tills nästa vecka. Har redan planerat min träning tills dess. Kul ska det bli!


Dagens

Älskar att gå runt i stora stickatröjor! Så varmt och skönt!

Mandariner!

Skolan har slutat för idag. Har hunnit köpa en handduk, eftersom jag glömde att ta med en, och tvätta kläder plus lite till. Resten av dagen måste jag skriva på min vetenskapliga text. Måste ha gjort åtminstone en sida tills imorgon. Nu ska jag fortsätta med texten och äta mandariner.

RSS 2.0