Fotbollsskorna


 Här är mina nya fotbollsskor, hoppas med hela mitt hjärta att de är bra!


Och här är mina gamla, ärligt talat så var dessa de bästa fotbollsskorna jag någånsin haft. Fan för att de skulle gå sönder!!!


Matematik

Idag hade vi engelska prov klockan 9-11 och efter det trodde jag att vi hade matte prep. men nej det har vi först imorgon så det blev en kort dag.
När jag kommit på att vi inte hade matte prep. gick jag och köpte ett par nya fotbollsskor eftersom mina gick sönder förra matchen. Hatar att köpa nya fotbollsskor eftersom det nästan aldrig finns likadana som jag haft tidigare...

Resten av dagen har jag läst på matte prov och slööat. Var också hemma en sväng idag, hemifrån fick jag bland annat med mej mitt älskade duntäcke, som jag saknat otroligt mycket, älskar det för att den är "kall" eller hur man skall säga (Duntäcken kan vara varma, mellanvarma eller kalla)  




:)

Nu först kommer bilder på mina converse och väskan jag köpt i Helsingfors för ett par veckor sedan




Shopaholic

Har kännt ett begär att köpa någonting ända sen förra veckan! Varje dag när jag kommer hem går jag in på en massa nätbutiker, hittar något och tänker beställa men sen ångrar mig i sista sekunden...

Begäret släppte en aning när jag köpte nya fobollsskor idag... Men känner ennu behov av att köpa någonting! Blir galen...
Jag är ingen person som sparar pengar... Och nu när jag sparar till en systemkamera bränner det i fickorna till tusen.


Var till exempel väldigt nära på att beställa denna underbara klänning från nelly.com

Oscar

ååh, vad jag saknar honom just nu... Har tråkit och inget att göra, nu just önskar jag att Oscar vore här hemma och att jag bodde i Merikart! Där skulle jag bara behöva köra 2km för att till exempel komma till Fanny och Patricia. Skulle gärna åka dit på kvälls té nuuuuuu! Men orkar inte köra ända dit från Smedsby.

Men som tur har mamma kommit med mina böcker jag beställde förra veckan, så ska nog ta och läsa ur boken Gomorra tills jag somnar.

Jag och Oscar på halloween


28.05.10

Har precis lagat mat, det blev spagetti och köttsås, surprise surpries!

Idag i skolan har jag och Fanny varit jätte duktiga och fått klart vårt geografi projekt, som också skulle vara inlämnat idag. Projektet vi hade skulle handla om ett land, vilket som helst, och man skulle berätta om naturförhållanden, berggrund, befolkning, sjöar och hav med mera. Slutresutatet blev 30 sidor med pärmsidan!
Blir riktigt sura om vi inte får åtminstone 8-9 i vitsord för det!

Har inga planer för ikväll, antagligen blir det att bara ta det lungt kanske se någon film. För imorgon har jag match i Iisalmi. Vi startar klockan 7.30 och kommer hem cirka 23.30. Missar därför tyvärr Matildas födelsedagsfest men ska se om man skulle hinna och orka till krogen med dem när man kommit hem.


27.05.10

Min kväll spenderade jag med Amanda och nu återstår lite geografi läsning och mys med älskling!


Vill till Thailand! Men får nog drömma om det i kanske 1-2 år till.

Mer inspiration

Jobbigt att vara kär i kläder, skor och väskor! Man vill ju bara ha och ha och ha...


















1 vecka och 1 dag kvar

tills det är sommarlov! Nästa vecka är det provvecka och jag har endast två prov matte och engelska. Men istället har vi en del inlämnings uppgifter i andra ämnen, nästan jobbigare än prov...
Idag har jag varit i skolan och till butiken en sväng och nu sitter jag på datorn och jobbar med geografi projekt som ska vara inlämnat imorgon.

Ikväll ska jag få träffa Amanda gullet som jag inte sätt på 2 månader. VÄNTAR!


Inspiration

 


har inte orkat blogga

På vardagarna har jag varit i skolan sedan på träning och på kvällen har jag gjort läxor så har inte haft något att skriva här.
Men förra helgen var vi på fredag och grillade hos Kontto och Fippe och på lördag var jag och jobbade och på kvällen blev det att fara till Fontana och Ollis, tycker det var en skön helg utan någon fotbollsmatch varken hemma i Vasa eller någon annanstans i Finland.

Nu har pappa kommit hem från Kanada så nu har jag fått min kamera tillbaka. Men har dock inte hunnit ta några bilder.

Och här för någon dag sedan fyllde min söötnos Matilda 18 år!


Matilda och jag på vappen förra året


Älskar detta väder!

Fattar inte hur vädret kan påverka så mycket på en människa. Då man måste stiga upp på morgonen och är hur trött som helst blir man, eller åtminstone jag, på jätte bra humör och hur pigg som helst då jag ser att solen lyser och alla träd är gröna där ute. Skulle kunna springa och hoppa runt i hela lägenheten som en apa när jag ser att det är fint väder där ute. Skulle också kunna göra det när det regnar. Finns inget mysigare än regn.

Blir arg när jag kör till skolan och ser alla som cyklar... VILL HA EN CYKEL så att jag också kan cykla till skolan och njuta av vädret. 



  


 Hittade ett par rosa converse på nelly.com. MÅST HA!! tänker skaffa dem på ett eller annat sätt.


BÖCKER

Beställde just hem 2 böcker som jag tänkt läsa i sommar








TACK JANNIKA

Träffade Jannika en snabbis just och då fick jag en liten födelsedagspresent av henne. Och det var en burk med Ben & Jerrys chocolate fudge brownie!! NAM NAM! Vet ingen godare glass än Ben & Jerrys.

Har just lagat mat till min sjuka pojkvän, det blev spagetti och köttsås som vanligt, och ska nu göra lite läxor och kanske åka hem till Merikart. Hoppas också att jag hinner städa och fara på en lenk idag.



GLADAST

Efter att skolan slutade, klockan 2, åkte vi med Fanny hem till Smedsby och senare kom också Patricia och Emmi. Vi drack té och åt glass vilket passade perfekt till detta varma väder.
Idag har vi träning klockan 6 till halv 8 på gräs (hoppas jag), kommer att bli så skönt!
Ikväll blir det att se på hockey, vet inte säkert var vi ska se men det blir väll antagligen i stan eller hemma hos någon.

Här kommer det upp några bilder från när vi var till Italien 2008 med mitt gamla lag. (Pappa har med min kamera till Canada så det kommer upp gamla bilder nu i en tid istället)

Cata, Sia, Emmi, Ida


Linn, Emmi, Samira

duppiduu

Ska berätta lite kort om heljen. På fredag gjorde jag ingenting...på lördag hade vi match i kemi så dit for hela dagen och kvällen. Och på söndag fyllde ju jag 19 år, vilket inte är något att fira mera.
Fick iallafall ett jätte fint halsband av min älskling! Kommer bild upp på det i veckan någongång. Av mamma och pappa fick jag pengar till en systemkamera, jess, kommer bli så skönt att kunna ta bilder som blir bra :)

Idag har jag varit i skolan och på kockkurs, kom hem där en halv 6 tiden och började städa lite, diska och laga sallad. Nu sitter jag med Oscars vänner och ser på Finland-Slovakien matchen. Ska ennu hinna på en lenk i detta sköna väder och kanske träffa Patricia.

Bild från rock perry 2008. Jag Fanny Amanda

Tisdag 11.05.10

På tisdag var vi med om en guidadtur runt i Helsingfors och efter det var vi till riksdagshuset och där träffade vi Håkan Nordman. När vi var färdiga där var klockan 3 och då hade vi tid med lite shopping till klockan 5. Hittade 2 par converse, ett par rosa och ett par vita, MEN bara etta paret hängde med hem...och det blev de vita, men jag har bestämt mig att jag ska köpa ett par rosa i Juni. Hittade också en axelväska som passar perfekt till krogen men som också är passlig till vardags. Bilder på skorna och väskan kommer upp senare i veckan.




























Helsingfors 10.05.10

På måndag blev det som sagt en kulturresa till Helsingfors med alla 2:or från skolan. Vi startade klockan 06.00 på morgonen och var framme cirka klockan 12.00. Först besökte vi Heureka, KAKKA BLÄÄÄÄ, säger jag om det. Har besökt platsen tidigare och tyckte redan då att det inte var så intressant. MEN en sak var bra och det var när vi såg en liten filmsnutt i 3D format, om svarta hål i rymden, i en stor sal med lite liggande stolar. Det var så avslappnande och skönt att ligga där och somna till för en stund.

Efter
Heureka bär det av att åka till Sveaborg. Där var det trevligare att vara, man fick en helt annan syn på stället som man trott att har bara varit en liten ö med en fästning. Men nej så var det inte alls. Sveaborg är ett mycket stort område som består av flera öar. En annan intressant sak var att där bodde cirka 150 personer året runt. Skulle  aldrig ha trott att man får bo där men tydligen. Tyvärr var det dock ganska kallt och blåsigt så man kunde inte njuta fullt ut av det fina området. Skulle gärna besöka Sveaborg på nytt fast då istället på sommaren.

När vi varit på Sveaborg i några timmar åkte vi till hotellet Presidentti i centrum. Därefter fick vi fritid fram till 22.30. Först gick vi runt på stan och kollade in butiker sedan for vi med Fanny, Lycke, Jessica, Madde och Sandra till Amarillo och äta. När vi ätit klart for vi tillbaka till hotellet, såg lite på hockey och gick och sova, var så trötta efter en lång dag.

HEUREKA


Jag och Lycke på Heureka




På den plattformen fick man uppleva hur det känns när en jordbävning inträffar som är 7,1 på ritcherskalan.


Fanni köar med småbarnen till simulatorn eller vad man ska kalla det.


Och när hon äntligen fick "köra", körde hon nästan direkt ner i diket. Hon skyllde på att det inte gick att styra :D näe, men det vra faktiskt något fel på styret.






Jessica, Madde och Sandra

SVEABORG


På färgan till Sveaborg














Jolly och Maddee

Lite shopping och Amarillo





Berättar om andra dagen i Hesa, imorgon någongång :) Shoppade ockå något smått kommer också bilder om de imr.

duppidoo

Berättar om Hesa resan ikväll, har inte tid nu, ska åka mot Merikaart! :)


HEJHALOO

Det var en stund sedan jag bloggade senast, har haft lite fullt upp med bland annat skola, jobb och annat. Tänkte gå igenom heljen lite och berätta om Hesa resan med 2:orna från skolan.

FREDAG:
Åkte hem till Merikart med Oscar för att tvätta bilen sen till jobbet och efter det hem till mamma och pappa igen på middag. Det var riktigt trevligt att träffa pappas arbetskamrater från Frankrike. När de fick veta att jag studerar franska sa det att jag skulle komma till i Frankrike i en tid så jag skulle lära mig prata franska, för det är ganska svårt att lära sig ett språk om man inte använder det dagligen.
Såklart skulle det vara riktigt kul att åka dit och lära sig prata franska och dessutom är dom stenrika och har flera hus och ett slott i Frankrike, så det skulle inte sitta så dåligt ;) Men nejnej!






LÖRDAG:
På lördag hade vi match och på kvällen blev det att fara till Office för att se på hockey och fira Angelina.


På Office





Erri och Anko på Ollliiis






Inepine


Hon fick till och med dansa ENSAM på sen, lyx :D


Anko va jätte glad över att hon fått kondomer!


Undrar vad hon fått för gönt runt ögat?


Minna och Angelina




HAHA, bästa bilden till sist, Fantin har somnat för en liten stund!

SÖNDAG:
På söndag vaknade jag vid 12 och åkte därefter till jobbet. Jobbade cirka 4h och efter det började helvete rätt sakt, kortfattat kan jag säga att jag träffat på "väggen". Delvis jort mer en jag klarat av. MEN MEN det får jag skylla mig själv för. Ska iallafall inte jobba mera i maj utan först när skolan slutat.
Nåjaa, på kvällen hade jag ennu träning och efter träningen skällde min tränare på mig, eller så kändes det iallfall, för att jag inte spelat förra matchen och blahiiblahaa... MEN nu har vinden vänt tack vare Hesa resan, från måndag till tisdag, med hela 2:an från skolan.


JObb

Nu ska jag och jobba. Lägger upp bilder från igår, när vi firade Anko, ikväll när jag kommit hem från träningarna!

GRATTIS ANKO

Idag fyller en söt Angelina äntligen 18 år!!


solen skiner och allt känns bra

Vaknade halv 10 tiden och fortsatte med att läsa boken som ska vara färdig läst denna helg och nu ska vi med Oscar hem till Merikart för att tvätta bilen och träffa mamma. Sedan och balansera framhjulen på bilen med pappa.

Ikväll blir det middag me mamma, pappa, Kristoffer, pappas jobbkompis och fru från Frankrike. Kommer att bli kul :)

Bilderna är på mig och Amanda, som jag saknar jätte mycket, väntar bara till slutet av maj då hon kommer hem, från Pullo i slutet av sommaren.




060510

Kom just hem efter att jag först varit och bowlat och ätit god mat med laget och sedan varit och jobbat. Det var kul att träffa lagkompisar (såhär annars) och inte alltid bara på träningarna.

Nu blir det att damsuga och läsa lite bok :)

Har inte tagit några bilder på länge så det får bli en på min älskling


Skit dag

Det förra inlägget handlade om skolan... Går inte riktigt bra nu, men ska ta tag i saken och göra så gott jag kan av den tid som är kvar.

Nu ska jag åka in till stan för att läta nycklar jag tappat, har inga höga förväntnigar. Folk tar och tror att de ska ha någon nytta med dem, irriterande, hoppas någon mommo eller moffa hittat dem och fört dem snällt till någon kassa eller var jag nu tappat dem....



Besviken

E så besviken på mig själv, att jag aldrig lär mig... Vill spola tiden tillbaka till hösten, göra allt om på nytt och göra bättre beslut.

Men nej, det går inte utan nu får jag lida och försöka få ordning på mitt liv.


RSS 2.0