!

Jag vill önska alla ett gott nytt år! Kom ihåg att ta hand om varandra! Pusshej!



311211

Godmorgon! Vaknade för en stund sedan och känner mig ganska död. Har hostat hela natten så stackars Oscar har inte heller fått så mycket sömn. Ska knarka hostmedicin idag för det finns inget mer störande än kakkahostan. 12 tiden ska jag till Merikart där jag ska äta mammas mega goda pizza och förbereda nyårsmaten. Nyåret kommer vi att spendera hos Conny med Nico och Isa. Vi ska laga god mat, spela olika spel och sedan ska vi också gå över till Oscars mamma i nått skede. Det kommer bli riktigt trevligt. Mycket bättre än att förfesta någonstans och sedan gå till krogen.

Igår

Det var så länge sedan vi tjejer senast var ut och åt så det var riktigt kul igår när vi var till Kantarellis. De som saknades var Ketty och Tarleena, som båda är utomlands.
<3
Förrätten: Jätte räkor med chili och vitlök. Räkorna var helt ok. Tycker det var alldeles för lite vitlök. Kan säga att mammas är mycket mycket godare!
Huvudrätten var helt super god! Det var nummer 14 på menyn. Måste skriva ner nummret så jag minns vad jag ska ta nästa gång.
Det var jätte kul att se Matilda också som man inte sett typ på hela hösten!

Nöjd Ia

Nu har jag stor städat i lägenheten. Allt från klädskåp till silen i WC:n. Det tog nog några timmar men jag kunde inte vara nöjdare. Så skönt att få det gjort och ha de jätte rent. Tummen upp  för mig!
Nu är jag jätte hungrig men ska bara stoppa i mig något smått, eftersom jag snart ska till Nico och Isa där Nico och Oscar lagar mat till mig och Isa. Ska bli riktigt spännande att se vad dom har fixat ihop åt oss. Kommer säkert spendera hela kvällen där. Ha en trevlig kväll ni med!

301211

Vaknade just fast det var meningen att jag skulle sitga upp redan klockan 8. Har så mycket att göra idag så jag vet inte hur jag skall hinna med allt. Nu ska vi äta frukost sedan borde jag åka till posten för att hämta lite papper som jag ska fylla i, när jag är färdig med det ska vi hem till Merikart för att äta och förbereda nyårsmaten. När vi kommer hem därifrån borde hela lägenheten städas....UPS! Trodde det var lördag idag :D Sådär är det när man är ledig. Tur behöver jag inte stressa idag eller imorgon. Dagens planer blir då istället att städa hela lägenheten, träna, baka och träffa någon kompis.

Kantarellis

Nu till Kantarellis med brudarna, kuuul! Pusshej!

Grattis till Moffa!

Idag fyller moffa min 80 år! Vi har just varit med familjen hem till honom och ätit tårta. Han blev så glad när vi kom på besök men tror han var ännu gladare när vi for eftersom det kom skidning på tv:n :D Moffa vår sport nörd! <3

Godmorgon!

Mina planer för idag:
  • Biblioteket med Sara
  • Träffis med Sia
  • Hem till Merikart om jag hinner
  • Kantarellis med brudarna

281211


Nu har vi en vit soffa i vardagsrummet. Den passar perfekt där. Kan inte visa någon bild eftersom vardagsrummet har invaderats av Oscar och hans vänner som spelar buzz. Ikväll har Cecilia och solstrålen Liam varit här och hälsat på. Alltid lika kul. Det var allt jag hade att säga, pusshej!

Oj!

Hejsan fina! I morse åkte Oscar, Hugo och Carina för att hämta vår soffa. Medan de är och hämtar soffan passade jag på att åka till stan för att träffa Fanny och Jannike. Vi gick runt i stan och förstås kunde jag inte hålla mig och köpte en stickad kofta, halsduk och en t-skjorta som jag ska klippa och fixa lite. Aijabaija, Ia!


Bild på koftan och halsduken jag köpte :)

Saknar

Oj, vad jag saknar Patricia! Det är alldeles för länge sedan bara vi 2 träffats. Ska ringa henne i morgon och se när hon har tid att komma på en tekopp.

I väntan på Linn

...ska jag baka. Tänkte baka nötchokladrutor bara för vår vän Connys skull. Han är hemma från Åland och det är alltid kul att bjuda något som han tycker om när han är och hälsar på. Idag har jag bara städat, diskat och sett på ett program. Tänkte faktiskt inte fara på en länk idag heller. Finns ju risken att man flyger iväg...Resten av kvällen ska spenderas med Linn, Oscar och Hugo. Heippaa!

Tidii!

I år tänkte jag faktiskt inte gå på mellandagsrean eftersom ja måste spara pengar och för att jag verkligen inte behöver något. Dessutom ska vi köpa en ny soffa på onsdag, jeejee! Så idag ska jag undvika alla butiker förutom matbutiker för att inte mitt i allt bli för sugen på att köpa något bara för att.

Nu ska jag dricka te, äta morgonmål och ta itu med skolarbeten. Senare idag ska jag kanske träffa Linn om hon har tid och fara på en länk. Pusshej!

261211

Utgång igår. Först köade vi till Ollis i typ en timme, men de sket sig när narikkan belv full. Sedan bestämde jag och Ceski att vi iallafall far till pullo en sväng eftersom nästan alla kompisar var där. Vi gick nästan förbi hela kön så vi slapp direkt in när dom öppnade. Var faktiskt riktigt kul då det var så mycket bekanta där. Vid ett for vi till fontana och det var sådär där, dansade lite träffade massa bekanta och for hem halv tre tiden. Riktigt bra kväll!

Men nu har jag ingen lust att fara till krogen på länge...så kommer bara ta det lungt på nyår. Tycker jag varit så mycket på krogen på sistone så det får räcka nu :D Usch!

Några julklappar

Har idag myst i mina nya pyjamasshorts. Så sööta!
Ååh, mina snyggingar! Och alla passade, wihuu! Nu ska jag inte köpa skor på länge...får se hur bra det går.
Vi fick med Oscar också Essence rödvinsglas, en jätte fin matta till köket och annat smått och gott + pengar!

Julafton

Julafton började med en sovmorgon och sedan lite spel med Oscar och efter det gick vi i bastun. När klockan blev 16.00 slog vi ner oss runt bordet och åt mammas goda julmat. Efter att vi ätit efterrätten började vi dela ut julklapparna och genast efter julkalppsutdelningen fick vi åka vidare till Oscars mamma. När vi varit där några timmar åkte vi hem till Smedsby och vi fick besök av Isa och Nico. Vi spelade olika spel och drack vin. Med andra ord har julafton varit super bra!
Yras runt matbordet då vi var så många :D
<3
Mina fina kusiner!
Världens sötaste moffa!
Här spelar vi BUZZ
Och här spelar vi ett nytt spel som Isa och Nico hade med sig, super kul!

:)

Hade en super bra julafton! BÄST! Men saknade nog min store bror som är uppe i Lappland och jobbar och kunde därför inte fira jul med oss. Bilderna från julafton kommer upp idag (om jag har tid) eller i morgon.

Hinner knappast blogga mera idag eftersom jag nu ska till Merikart efter alla julklappar och efter det ska vi till Oscars mamma och äta. På kvällen blir det ju som vanligt utgång, men detta år skippar jag pullowaild och kör på en anna krog istället. Men nu ska jag dra, pusshej!

Tidsinställt (igen dator på julafton)

Idag är det då julafton och den börjar med en länk och sedan bastubad. Klockan 16.00 är det julmiddag och efter det julklappsutdelning. När vi är färdiga i Merikart åker vi hem till Oscars mamma och när vi varit där några timmar åker vi hem till oss och tar ett vin glas och myser. Hoppas alla har en bra julafton!

God jul mina vänner!

Nu vill jag önska alla en god jul utan familjedrama och annat onödigt! Ta hand om varandra och njut av tiden med familjen, nära och kära. Kram!

Hejhaloo!

Idag har jag och Oscar hämtat dom sista julklapparna och varit till Dallas på lunch. Då vi kom hem låg ett kuvert med ett kort i av Ketty, som är i Los Angeles som au pair. Det gjorde min dag. Tack vännen! :D Senare idag ska vi hem till Merikart där vi också ska sova över. Hemma i Merikart väntar ett stoooort paket med några snyggingar och dom måste passa! Det var allt för idag, pusshej!


Ge mig!


Tuuri

Igår for vi ju till Tuuri med Oscar och Conny för att shoppa och så ville Conny se på raketshowen. Hittade förstås en massa saker som till exempel en löparjacka, löparsockor och julklappar. En riktig kul dag! :)
Söötisen min

HAHA!

Jaa herregud! Vissa ska nog skvallra och blanda sig i. Inget liv? Eller kanske avundsjuk? Jag och Oscar fick ett gott skratt i efterhand iallafall, fast de förstörde en del av min kväll i tisdags. Och som om jag inte skulle få veta? Baket brud. Nolot om inget annat.

Lycklig är jag som har bästa Oscar till pojkvän, världens bästa vänner och familj som ingen kan ta ifrån mig! Puss på er!


.

Haloo! Kom just hem från frissan och nu håller jag på att laga mat, naminami! Idag ska jag kanske träffa Sia och sedan borde jag ordna upp i lägenheten. Alla julklappar och grejs ligger runt i lägenheten och bara står i vägen, jobbigt. Jeppjepp, de va de. Pusshej!


!

Igår blev det Ollis. Först förfestade vi hos Fanny Ö och sedan drog vi till Ollis vid 21 tiden. Jag hade jätte kul och var så glad ända tills någon lyckades förstöra det och jag blev hämtad redan halv 11. Jätte kul jo...
Idag ska lägenheten städas och sedan ska vi till Tuuri med Oscar och Grese. Bajbaj!


Här ska det bakas

Hejsan! Jag började dagen med att åka till biblioteket för att läsa på kemi med Sara och efter det gick vi på stan en stund. Shoppade lite igen...Och nu bakar jag! Hoppas jag lyckas så det inte var helt onödigt att köpa ingredienserna.

Sticka, sticka, sticka

Håller på att sticka en fin fin halsduk åt mig. När man börjat sticka något är det svårt att sluta förrän det är klart. Tror jag blir färdig i morgon eller på onsdag, jejeee!

Kukkuu!

Idag var det väckning klockan 09.00 och kolckan 10.00 for vi med Oscar mot stan på en massa ärenden. Vi har också gått runt i stan och handlat julklappar.Tyvärr hittade jag bara julklappar till mig själv, ojdå. Men denhär gången köpte jag bara nödvändiga saker. På onsdag ska vi till Tuuri så jag ska se om jag hittar något där istället. Har inte hunnit göra så mycket annat idag.
Men nu ska jag dra hem till mamma och pappa där jag får träffa på en sööt vovve som ska bo där i tre veckor. Senare ikväll ska vi baka med Oscar om jag inte kommer hem alldeles för sent. Pusshej!

Godmorgon!

Vaknade alldeles för sent idag igen. Tycker att jag inte gjort något annat än sovt de senatse dagarna. Men i morgon blir det nog väckning klockan 09.00. Idag ska vi åka till Jannika och Robin och sedan har jag inget annat inplanerat.
Igår kväll hängde vi med Ida, Matti och Grese hos oss och senare for vi till mällis på en. En helt bra kväll!

161211

Idag har jag varit med Cecilia till stan, vi var bland annat till Hovisepät och kollade och det fanns så mycket fint. Borde kanske börja satsa på något fint smycke eller en klocka när dom ändå hålls så mycket längre än till exempel ett par skor.
När jag kom hem lagade jag mat åt mig, Oscar och Grese. Och snart ska vi se på Sportis match. Har ingen aning om vad vi ska göra ikväll, det återstår att se. Pusshej!

<3

Älskling överraskade mig just med en stickad tröja. Den är så fin och skön. Tack älsklingen! Finns inget gulligare än när Oscar överraskar mig med kläder eller smycken. Minns förr när han knappt vågade köpa mig en julklapp när han var så osäker över om jag skulle gilla det eller inte. Han ville istället att jag skulle säga vad jag ville ha, men det är såå mycket roligare om det blir en överraskning.

Men nu ska jag laga mig färdig för vi skall till Singsby och basta. Andra dagen i rad vi bastar, igår var det hos mamma och pappa och nu ska vi till Oscars mamma. Men man måste passa på när man själv inte har en bastu. Nya tröjan åker på också. Ha en bra fredagkväll ni med! Puss!
BTW, se på mina fötter på sista bilden! Hahah! :D ANKFÖTTER! (som Oscar kallar dom) Nu kan ni förstå att det kan vara svårt att hitta ett par klackskor där mina tår inte blir ihjälklämda. Att man kan ha så bred fot. Tack mamma för att jag fick dina fötter! :D

Tittidii!

Efter 12 timmars sömn är jag pigg som en spigg igen. På onsdag blev det utgång med brudarna och det var jätte kul. Som tur stängdes krogen redan klockan 02.00, så man hann iallafall få 4 timmars sömn före väckarklockan ringde. Vi hade kemi från 08.15-10.00 och efter det skulle vi ha fysik fram till 12.00 men vår lärare var så snäll så vi fick se en film istället. När klockan blev två tog vi tåget med Sara hem till Vasa. Och nu har jag jullov i tre veckor!! Wihuuu!
Bjuder på två bilder från i onsdags!

Nu kör vi!

Förfest hos oss och snart bär det av till club 18 där språk&turism ordnar fest! Kommer bli mega kul, wohooo! Pussheeeej!

Be yourself!

Skola idag från 8.15-17.00, så härligt! På kvällen väntar något mycket roligare det vill säga utgång med brudarna! Och vips så är det torsdag och jag får jullov i 3 veckor, hallelujah! Ha en fin dag, pusshej!

131211

Idag har jag varit i skolan från 8.15-16.00, efter det gick vi med Martta till butiken. Sedan klockan 17.15 var det dags för tent i människans genetik. Nu sitter jag och försöker skriva en vetenskaplig text som borde vara inlämnad i morgon senast klockan 23.59...En vetenskaplig text på 8-10 sidor är inte det lättaste att skriva. Det är super svårt. Jaja, ska fortsätta nu och hoppas på att jag kommer mig i säng före klockan 00.00, men det tvivlar jag på.

Kom ihåg det!

Det enda i livet som man ångrar är de chanser man inte tog!



Försenad lillajulsfest

På lördag var det ju som sakt lillajulsfest hos Erikssons. Cecilia var jätte snäll och skjutsade mig till mamma och pappa där jag först umgicks med familjen Roos från Kristinestad och sedan förde pappa mig till Erikssons. Vi drack glögg, hade lite frågesport och åt god mat. Helt bra kväll!
Bara för att du är så gullig Jannika!

Happyyyy!

Fick idag min nyårsklänning på posten och den är så j*vla snygg! Som tur passar den perfekt på min kropp. Var aningen rädd för att den skulle vara för stor vid bysten men den passar alldeles perfekt. Fast jag inte har en blekaste aning om vad jag ska göra på nyår, så längtar jag dit ändå bara för att jag får bära klänningen då. Happyyy!

121211

Skola idag från 9.15-17.30. Efter det ska jag läsa på tent hela kvällen/natten. Det var min dag det då. Pusshej!

!

Igår kväll klockan 21.30 bestämde vi oss för att åka till Merikart och basta och grilla korv. Så skönt och mysigt! Vi sov över där också och kom hem just. Nu ska jag försöka fara ut på en länk (har ingen motivation) och efter det får jag börja fixa mig inför kvällen. Bajbaj!

Wihoo!

Idag har jag städat, haft Cecilia och Liam på besök och nu är Nico och Melody här. Kul med besök, skulle annars ha dött i tråkhet. Ska småningom på en länk och funderar på intrevallträning eller backträning. Beslutsångest!
Ikväll dåå, blir väll att sitta hemma men i morgon är det dags för lillajul/julfest. Kommer bli så kul! Jeejee!

:)

Blev lite ivrig när jag var i butiken och skulle köpa te...så välkommen på tekalas mina vänner!

Snö!

Kul med lite snö så det blir ljusare ute, tycker det har varit smått deprimernade väder nu på sistone. Nu får vi bara hoppas på att det kommer mer snö och att den inte smälter bort! Jag ska ta en morgon promenad nu och senare på dagen ska vi få besök av Cecilia och Liam. Pusshej!

22.25

Kom just hem från familjen Eriksson där jag tillbringat hela kvällen med Fanny, Patricia och Jonas. Fanny och Jonas var jätte bruna och man kände sig som en blekfis bredvid dem. Var iallafall jätte kul att vara där. Nu sitter jag och dricker kvällsté och väntar på att Oscar och Grese ska sluta spela zombie så vi kan se en film. Gonatt!

Fanny!

Jejjee! Igår kom Fanny hem från Thailand där hon varit i två veckor. Känns som om hon varit där hur länge som helst. Har saknat henne så mycket! Hoppas på att få tag i henne och se ifall hon har tid att ses idag eller i morgon.

Jag var ju till stan med mamma idag och jag fick hem lite saker som jag visar senare. Efter lite julklappsshopping bjöd mamma mig och Oscar på kebab, så gott! Annars har jag inga andra planer för idag förutom en länk. Pusshej!

Tidii!

Nu med mamma till stan för lite julklappsshopping!

071211

Har just fixat ihop en middag och ska snart ta i tu med råddiga köksskåp, dammigt golv och en härlig diskhög. Helst skulle jag bara vilja lämna allt och åka iväg till en kompis eller fara och shoppa upp pengar som jag borde spara till skolan. Varför ska allt kännas så jobbigt idag?! Nee, nu ska jag sluta skriva och inte tänka så mycket. Hejdåå!


Godmorgon!

Sitter och läser en tidning och dricker té förrän jag ska till biblioteket och läsa på tent med Sara. Sedan ska jag också ringa på ett gymkort som jag tänkte hyra under jullovet. Hoppas jag får det! Annars har jag ännu inget annat inplanert för idag. Ha en fin dag!

Kukkuu!

Dagen har spenderats hemma i Merikart där mamma och pappa fixat ihop en försenad lillajulsmiddag. Och ja, det var så gott. Senare bar det av på Oscars lillebrors kalas till Singsby. Oscars mamma, Carina, hade fixat jätte goda "skinkrullor" (vet ej vad jag ska kalla dom) och dom är så himla goda. Måste ha receptet. Med andra ord har dagen varit riktigt kul med mycket god mat.

Har just varit på en kvällslänk och ska snart bädda ner mig i soffan med en tidning, mysigt!

Nu, på bio!


Snälla tomten

I julklapp önskar jag mig en bra stekpanna!

041211

Idag har jag inte gjort någonting speciellt bara ordnat upp i lägenheten, diskat och sånt. Hade planer på att åka till Merikart i bastu och grilla men så hade Oscar rinkbandy träning så det får bli en annan dag. I morgon ska vi till Merikart, stan och på kvällen ska jag med Amanda på bio. Men nu ska jag tända på mer ljus tills Oscar kommer hem, pusshej!

Det här kommer jag leva på länge

Hade en otroligt rolig kväll igår med mina brudar. Jannika joinade mej, Becca och Cecilia senare också, så vi fick fira hennes student. Vi dansade, skrattade och dansade. Det var nog en av dom bästa kvällarna hittills. Är så lycklig över att få ha så fina vänner! Puss på er!

Puppiduu!

Ikväll blir det utgång med Cecilia och Becca!
Och tummarna mina, som jag alltid ska ha upp.

Hejhaloo

Dagen startades med lång länk och det var så skönt. Jag saknar att springa runt i Vasa. Tycker det är mycket roligare att springa runt i Vasa än i Karis, men det beror väll mest på att jag bara springer samma rutt i Karis. Borde hitta en ny rutt så kanske de blir roligare.


:)

Igår blev bästaste Jannika student!

Mys med älsklingen


En bra start på dagen

Morgonen började med en promenad med Oscar och det var så härligt. Fint väder och bästa sällskapet. Dagen kunde inte börja bättre. Nu ska jag till stan på lite ärenden efter det ska jag hem och laga mat. Ha en fin dag!

Onneksi Olkoon Martta!

Idag fyller Martta 19 år! Hoppas du har en bra födelsedag! :)

RSS 2.0