Helsingfors 10.05.10

På måndag blev det som sagt en kulturresa till Helsingfors med alla 2:or från skolan. Vi startade klockan 06.00 på morgonen och var framme cirka klockan 12.00. Först besökte vi Heureka, KAKKA BLÄÄÄÄ, säger jag om det. Har besökt platsen tidigare och tyckte redan då att det inte var så intressant. MEN en sak var bra och det var när vi såg en liten filmsnutt i 3D format, om svarta hål i rymden, i en stor sal med lite liggande stolar. Det var så avslappnande och skönt att ligga där och somna till för en stund.

Efter
Heureka bär det av att åka till Sveaborg. Där var det trevligare att vara, man fick en helt annan syn på stället som man trott att har bara varit en liten ö med en fästning. Men nej så var det inte alls. Sveaborg är ett mycket stort område som består av flera öar. En annan intressant sak var att där bodde cirka 150 personer året runt. Skulle  aldrig ha trott att man får bo där men tydligen. Tyvärr var det dock ganska kallt och blåsigt så man kunde inte njuta fullt ut av det fina området. Skulle gärna besöka Sveaborg på nytt fast då istället på sommaren.

När vi varit på Sveaborg i några timmar åkte vi till hotellet Presidentti i centrum. Därefter fick vi fritid fram till 22.30. Först gick vi runt på stan och kollade in butiker sedan for vi med Fanny, Lycke, Jessica, Madde och Sandra till Amarillo och äta. När vi ätit klart for vi tillbaka till hotellet, såg lite på hockey och gick och sova, var så trötta efter en lång dag.

HEUREKA


Jag och Lycke på Heureka




På den plattformen fick man uppleva hur det känns när en jordbävning inträffar som är 7,1 på ritcherskalan.


Fanni köar med småbarnen till simulatorn eller vad man ska kalla det.


Och när hon äntligen fick "köra", körde hon nästan direkt ner i diket. Hon skyllde på att det inte gick att styra :D näe, men det vra faktiskt något fel på styret.






Jessica, Madde och Sandra

SVEABORG


På färgan till Sveaborg














Jolly och Maddee

Lite shopping och Amarillo





Berättar om andra dagen i Hesa, imorgon någongång :) Shoppade ockå något smått kommer också bilder om de imr.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0